Veliefendi'de elektro şok

Cuma günü Veliefendi'de koşulan koşuda Delux isimli safkana binen Ömer Ahlat'ın çıkış sırasında üvendire isimli elektro şok aletini kullandığı tespit edildi... TJK, jokey Ömer Ahlat'a 8 ay men cezası verirken, antrenör İsmail Gülbudak da 4 ay ceza aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2013 Güncelleme 28 Temmuz 2013, 00:00
Veliefendi’de elektro şok

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıl İzmir Şirinyer Hipodromu'nda Mehmet Kaya isimli jokeyin atının hızlı koşması için çivili kamçı kullandığı tespit edilmiş ve bu skandal uzun süre gündemde kalmıştı. Yarış dünyası şimdi yeni bir skandalla sarsılıyor. 26 Temmuz Cuma günü Veliefendi'de Sedat Özcan anısına koşulan yarışta Delux isimli safkana binen jokey Ömer Ahlat'ın şüpheli davranışlarda bulunduğu kameralara yansıdı. Yarış sonrasında tartı hakemi tarafından üzerindeki eşyaları kontrol edilen Ömer Ahlat'ın formasının kol kısmında üvendire denilen elektro şok aleti bulunduğu tespit edildi. Olay hakkında tutarak tutulurken, antrenör İsmail Gülbudak'ın da ifadesi alındı. Gülbudak elektro şok aletinin kendisine ait olduğunu ve yarış öncesinde Ömer Ahlat'a teslim ettiğini itiraf etti. Yarış görüntüleri incelendiğinde jokey Ahlat'ın elektro şok cihazını çıkış sırasında kullandığı belirlendi.

YARIŞLARI TRİBÜNDEN İZLEYEBİLECEKLER!
Ömer Ahlat ve İsmail Gülbudak'ın itirafları sonrasında TJK adeta ceza yağdırdı. Alhat'a 8 ay yarışlara katılamama cezası verilirken, Gülbudak da 4 ay ceza aldı. Jokey Ahlat ve Gülbudak bu süre içerisinde hipodromlarda sadece tribün bölümüne girebilecek. İkiliye ayrıca 258'er TL para cezası da uygulandı. Yaşanan skandal, sosyal medyada çok büyük tepkiyle karşılandı.

EĞİTMEK İÇİN KULLANIYORMUŞ!
Veliefendi'deki skandalın başrol oyuncularından antrenör İsmail Gülbudak, elektro şok cihazını atları eğitirken start sırasında kullandıklarını söyledi. Fakat bu cihazın neden yarış sırasında kullanıldığı hakkında net bir şey söyleyemedi.