Çarşı büyük yanlış yaptı

Beşiktaş Başkanı Çarşı Grubu'nun sadece takımını desteklemesi gerektiğini vurguladı. Orman, "Onlar bu eylemlerin içinde olmakla yanlış yaptı. Çarşı'nın Gezi Parkı eylemlerinde yer almasını doğru bulmuyorum" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2013 Güncelleme 23 Temmuz 2013, 01:00
Çarşı büyük yanlış yaptı

İÇİNDEKİLER

Fikret Orman basınla sohbet toplantısında gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu... Beşiktaş Başkanı A'dan Z'ye birçok konuya değinirken özellikle Çarşı Grubu'nu Gezi Parkı eylemlerine öncülük ettiği için sert bir dille eleştirdi. İşte Orman'ın Çarşı Grubu hakkındaki çarpıcı sözleri: "Çarşı Grubu siyasi bir oluşum değil. Ayrıca Beşiktaş da siyasi bir kulüp değil. Çarşı Grubu'nun durum böyleyken sadece takımını desteklemesi gerekir. Çarşı Grubu Gezi Parkı eylemlerine katılarak çok büyük yanlış yaptı. Ben başkan olarak bu eylemlerin içinde olmalarını doğru bulmuyorum." Orman Kasımpaşa'da oynamalarıyla ilgili olarak da "Kasımpaşa bizim mahallemize yakın, kapısını da açmış. O nedenle tercih ettik. Gebze daha mı yakın" dedi.
Orman'ın diğer açıklamaları ise şöyle:

MADONNA'YA VERDİLER BİZE VERMEDİLER!
"Kasımpaşa öncesi Kadıköy ve Arena gündemimizdeydi. F.Bahçe çok yapıcı davrandı. 'Gelin ayda 1 gün kullanın' dediler. 1 maçı da G.Saray'ın konuğu olarak oynayacaktık. Ancak iş anlaşma noktasına gelince, 'Genel Kurul'dan izin almamız gerekir' dediler. Stadı Madonna'ya kiraladılar ama bize izin vermediler. Büyük bir fırsatı kaçırdılar..."

YENİ STAT 160 MİLYON TL'YE MAL OLACAK
"Fenerbahçe ve G.Saray'ın sahasında oynasaydık 70 milyon ciro yapardık. Şimdi Kasımpaşa'da bu rakam 20 milyon olacak. 4.5 milyonunu da onlara vereceğiz. Yeni yapılacak stat bizim eserimiz olacak. A'dan Z'ye TOKİ'siz. Stat 160 milyon TL'ye mal olacak. Statı yıkamazsın dediler yıktık, yapamazsın diyecekler yapacağız. Stadın ilk locasını 250 bin dolara Doğuş Grubu'na sattık. İkinci locayı da Rahmi Koç'a satacağız"

HACIOSMANOĞLU ORTAMI GERİYOR
"Beşiktaş Yönetimi olarak saha içinde ve dışında bir duruşumuz var. Kavga dövüş ortamı istemiyoruz. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ortamı geriyor. TFF bunları önleyecek yaptırımı uygulayamıyor. TFF etkisiz çarpan durumunda. 6222 sayılı spor sahalarında şiddeti önlemeye ilişkin yasanın gereği yöneticiler için de yapılırsa ortam durulur."

DİSİPLİN DOSYAMIZ KAPANMADI
"Beşiktaş'a UEFA tarafından verilen ana disiplin cezası değil. Tedbirlik olarak sevkedilmişiz. Beşiktaş'ın UEFA'daki disiplin dosyasının kapanmadığı doğru. Camia olarak arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Serdal bey seçime girdi ve 2000 oy aldı. Suçsuz olduğuna camia inanmasaydı o kadar oy alamazdı.

UÇURUMUN KENARINDAN ALDIK
"Şu ana kadar 7-8 transfer yaptık. Tüm verdiğimiz para maliyetini hesaplıyorum. F.Bahçe'nin Alper Potuk'a verdiği kadar bile yok. Başkan olduğumda 240 icra dosyası ile karşılaştık. Koltuğumuz masamız yerinde olacak mı diye endişelendik ama hepsini tek tek çözüyoruz. Hiç kimseye muhtaç değiliz..."

DEMİRÖREN'DEN BEKLENTİMİZ AYNI
Fikret Orman, Demirören'den senetlerle ilgili beklentilerinin aynı olduğunu söyledi. Orman, "Sanırım 3 senet geçti her hangi bir gelişme yok"dedi. Bu arada Orman yeni yapılacak stadın ön isminin bir sponsor ismi olacağını vurgulayarak, "O sponsor isminden sonra her şey netleşir" ifadesini kullandı.

FUTBOLU ÖZEN'E TESLİM ETTİK
Orman yönetim kurulu toplantılarında en az futbolu konuştuklarını söyledi. Beşiktaş Başkanı, "O işi Önder Özen beye teslim ettik. Hocayla da çok önemli bir şey olmadığı sürece konuşmuyorum. Çünkü kulübün işi çok. Bana Kulüpler Birliği başkanlığı teklifi geldi ama bunca işimin arasında kabul etmem mümkün değildi" diye konuştu.

ADEBAYOR TRANSFER LiSTEMiZiN BAŞINDA
Fikret Orman, Ronaldinho ile ilgilenmediklerini ifade ederek, "Ancak Adebayor transfer listemizin başında" dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Ronaldinho'nun sanıldığı gibi gündemlerinde olmadığını söyledi. Orman buna karşın Adebayor'la ciddi biçimde ilgilendiklerini kabul etti.

ENERAMO TAMAM
Orman, "Ronaldinho tarzında transfer yapmayız. Eğer yaparsak Yıldırım Demirören zihniyeti devam eder. Ama Adebayor gündemimizde. Bu transfer olabilir. Ayrıca Eneramo ve Serdar Kurtuluş'la da anlaştık" dedi.