Ya Dzeko ya Cardozo

Benfica'nın Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo için girişimlerini sürdüren Fenerbahçe, Manchester City'den ayrılmak istediğini açıklayan Edin Dzeko'ya da kancayı taktı. Sarı-Lacivertliler, önümüzdeki sezon forvet hattını yıldızlar topluluğundan oluşturmaya kesin kararlı gözüküyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2013 Güncelleme 11 Mayıs 2013, 02:20
Ya Dzeko ya Cardozo

İÇİNDEKİLER

Şampiyonluğu üst üste 2. kez Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, önümüzdeki sezon çok güçlü ve alternatifi bol bir kadro ile Süper Lig'de sahne almayı hedefliyor. Benfica'nın Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo'yu kadrosuna katmak için çaba sarfeden Fenerbahçe, bu futbolcunun alternatifini de hazır tutmak istiyor. Sarı-Lacivertliler Manchester City'den ayrılmak istediğini açıklayan Boşnak golcü Edin Dzeko'yu da listesine aldı. Oscar Cardozo'yu 2 senedir kadrosuna katmak isteyen teknik patron Aykut Kocaman, bir aksilik halinde alternatifinin de hazır olmasını istiyor. Gelen bilgilere göre Fener yönetimi de Edin Dzeko için harekete geçme kararı aldı. Her iki futbolcunun da 1.90'nın üzerinde olması Fenerbahçe'nin nasıl bir santrfor istediğinin ipuçlarını da veriyor gibi. Fenerbahçe, teknik kapasitesi yüksek ama uzun boylu, havadan da etkili bir santrfor arıyor!

EDIN DZEKO'NUN BONSERVİSİ 20 MİLYON EURO
Manchester City'de Carlos Teves'in takımdaki varlığı nedeniyle fazla forma şansı bulamadığını düşünen Dzeko, sezon sonunda daha fazla dakika alabileceği bir takıma gidebileceğini açıkladı. Manchester City'nin teknik patronu Roberto Manchini ile yıldızları barışmayan 27 yaşındaki Boşnak futbolcunun bonservis bedelinin 20 milyon Euro civarında olduğu olduğu ifade ediliyor.

GÜCÜNÜ SÜRATI VE TEKNİĞİYLE BİRLEŞTİRDİ!
Gücünü sürati ve tekniğiyle birleştirmeyi başaran bir santrfor olan Edin Dzeko için girişimde bulunacak olan Fenerbahçe'de öncelik hala Oscar Cardozo'nun. 30 yaşındaki Paraguaylı 30 yaşında olması nedeniyle bonservisinin daha düşük olması ve 2 yıldır da gündeminde olduğu için Fenerbahçe'yi çok yakından tanıyor olması bu futbolcunun şansını arttırıyor.

DZEKO İÇİN ÖNCE BOSNA
2014 Dünya Kupası'nda forma giymek istediğini belirten Dzeko, "Bunun için kazandığım tüm ödülleri geri verebilirim" ifadesini kullandı.