Jokeyin çivisini söktüler

Bindiği atın daha hızlı koşması için ucu çivili kamçı kullanarak büyük tepki çeken Mehmet Kaya 1 ay yarışamayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2011 Güncelleme 13 Ekim 2011, 01:58
Jokeyin çivisini söktüler

İÇİNDEKİLER

Şrinyer Hipodromu'na giden bir yarışseverin çektiği fotoğrafla gün yüzüne çıkan "Çivili kamçı skandalı" cezasız kalmadı... TAKVİM'in önceki gün "At yarışının çivisi çıktı" başlığıyla duyurduğu haber sonrasında Türkiye'nin gündemine oturan jokey Mehmet Kaya, bindiği atın daha hızlı koşması için ucunda çiviler bulunan kamçı kullanıyordu.

DOSYA ANKARA'YA GÖNDERİLDİ
Hemen harekete geçen Türkiye Jokey Kulübü, büyük tepki çeken jokey Mehmet Kaya'ya bir ay yarışlara katılmama cezası verdi. TJK ardından da dosyayı Ankara'daki Yüksek Komiserler Kurulu'na (YKK) gönderdi. Fotoğrafın yarış camiasında büyük bir infiale neden olduğunu belirten YKK üyesi Mircan Fırat, "Tüylerim diken diken oldu. Yıllar önce böyle bir resimden dolayı jokey Kadir Tokaçoğlu ceza almıştı. Gerekli inceleme yapılacak" dedi.

KAYA: HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM
Ceza alan jokey Mehmet Kaya da olaydan dolayı üzüntülü olduğunu söyledi. Kaya, "Tamamen bir anlık dalgınlığım nedeniyle böyle bir şey yaşandı. Seyisin elime tutuşturduğu kamçıyı geç farkettim. Herkesten özür diliyorum" diye konuştu.

CEZA BUNUNLA SINIRLI KALMAZ
Jokeyler Derneği Başkanı Süleyman Akdı, Mehmet Kaya'ya verilen 1 aylık cezanın artacağını söyledi.

BÖYLE İŞKENCE OLMAZ!
Dosyanın Ankara'da incelendiğini söyleyen Akdı, "Hayvana böyle bir işkence yapmaya kimsenin hakkı yok. Ceza 1 ayla sınırlı kalmayacaktır" diye konuştu.