Metris'ten Silivri'ye

3 Temmuz'da başlayan 'şike soruşturması'nı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Berk, organize suçlardan tutuklanan şike sanıklarının Silivri'ye talebini isteyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2011 Güncelleme 13 Temmuz 2011, 01:48
Metris’ten Silivri’ye

İÇİNDEKİLER

Türkiye 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturması ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, F.Bahçe yöneticileri İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Eskişehirspor sportif direktörü Ümit Karan gibi isimlerin tutuklanmasıyla sarsılırken yeni bir gelişme gündeme bomba gibi düştü.

ORGANİZE SUÇLARDAN
Şike soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in söz konusu isimler organize suçlardan tutuklandıkları için Metris Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'ne gönderilmeleri için kararı alan mahkemeye talepte bulunacağı iddia edildi.

TAHLİYE KARARINI MAHKEME VERECEK!
26 sanığın Silivri Cezaevi'ne gönderilip gönderilmemesi konusundaki son kararı ise Savcı Berk'in talepte bulunacağı mahkemenin vereceği ifade edildi. Talep üzerine bir oturum yapacak olan mahkeme, sevk talebini uygun bulursa şike soruşturması kapsamında tutuklanan 26 sanık Metris Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'nin yolunu tutacak.

ERGENEKONCULARLA BİRLİKTE
Söz konusu tahliye talebi mahkeme tarafından da onaylanır ve bu sevk işlemi gerçekleşirse şike soruşturmasında tutuklanan sanıklar Ergenekoncu sanıklarla birlikte Silivri Cezaevi'nde yatacaklar.

SİLİVRİ'DE KİMLER KALIYOR!
Silivri Cezaevi daha önce de Ergenekon ve Balyoz darbesi sanıklarıyla gündeme geldi. Silivri'de kalan isimler arasında Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümamiral Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Mustafa Aydın Gürül, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, gazeteci Mehmet Balbay, Tuncay Özkan, Soner Yalçın yer alıyor.