Realite

Borç içindeki Beşiktaş, Q7'ye Fener de Güiza'ya 3.5 milyon Euro ödedi. Dünyanın en zengin ikinci kulübü olan Real Madrid ise Dortmund'u şampiyonluğa taşıyan Nuri'ye 2.8 milyon Euro teklif etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2011 Güncelleme 03 Mayıs 2011, 00:00
Realite

İÇİNDEKİLER

Dün hem Türkiye hem de İspanya aynı haberle çalkalandı. Kadrosunda Mesut Özil'in yer aldığı Real Madrid, milli futbolcumuz Nuri Şahin'i transfer ediyor. Birçok İspanyol gazetesine maşnet olan bu flaş gelişme her Türk futbolseveri gururlandıracak cinsten.

NURİ'YE İKİ KATI!
Fakat Nuri'nin transferiyle ilgili bir detay, futbolumuzun neden bu durumda olduğunu gözler önüne seriyor. M.United'ın ardından dünyanın en zengin kulübü olan R.Madrid, transferin gerçekleşmesi halinde Dortmund'u şampiyon yapan Nuri için sadece 6 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek. Üstelik Dortmund'tan yılda 1.4 milyon Euro kazanan milli futbolcumuza da 2.8 milyon Euro verecek.

YILDIZLARIN AYAĞINA SERVET SERİYORUZ
Real Madrid bile para konusunda bu kadar hassas davranırken, borç içinde yüzen kulüplerimiz her yıl yıldızların ayağına ufak çaplı servetler seriyor... Beşiktaş sezon başında Inter'den 7.3 milyon Euro bonservis bedeliyle aldğı Quaresma'ya 3.5 milyon Euro ödüyor. Üstelik performansıyla kimseyi memnun etmeyen Portekizli yıldızın maaşı önümüzdeki sezon 3.7 milyon Euro'ya çıkacak.

1 GOLE 3.5 MİLYON EURO
Fenerbahçe'nin bu sezon sadece 1 gol atabilen Güiza'ya ödediği para da tam 3.5 milyon Euro. Emre Belözoğlu da yılda 3.5 milyon Euro kazanıyor. Guti'ye 3 milyon Euro veren Beşiktaş, Simao'ya da 6 ay için 2.2 milyon Euro ödedi. Galatasaray'da bütün sezon sakat olduğunu için yatan Arda Turan da yılda 2.5 milyon Euro kazanıyor. 3.5 milyon Euro'yu cebine indiren Ricardo Quaresma bu sezon Süper Lig'de 3, Daniel Güiza da sadece 1 gol atabildi.

MARCA: NURi AYNI ZIDANE GiBi!
Dortmund'da şampiyonluk yaşayan Nuri Şahin'in Real Madrid'e transferi İspanyol basınında manşetleri süsledi. İmzaların an meselesi olduğunu söyleyen Marca, "Nuri çok yetenekli. Türkler'in Zidane'ı" ifadesini kullandı.

3 ÇOCUK İSTİYORUM
Alman Kicker Dergisi'ne konuşan Nuri Şahin ilginç açıklamalar yaptı. Eşi Tuğba ile mutlu bir evliliği olduğunu söyleyen milli futbolcu, "3 çocuğumun olmasını istiyorum" dedi