Yıldırım'dan Kocaman'a: Şimdiye kadar...

Derbinin bitiminde soyunma odasına inen Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman’a böyle moral verdi...

Giriş Tarihi 26 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 17:51
Yıldırım’dan Kocaman’a: Şimdiye kadar...

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın göreve geldiği günden bu yana yürürlüğe koyduğu 'değişim' felsefesi, yönetim katına da fazlasıyla etki etmiş durumda.. Öyle ki F.Bahçe yönetimi, istedikleri sonuçları alamadıkları maçlardan sonra bile 'mantıklı' düşünerek takıma destek veriyor ve kulübün psikolojik yapısını sağlam tutuyor..

Nasıl mı? İşte örneği..

Aziz Yıldırım'ın "F.Bahçeliler için bayramdır" dediği G.Saray maçının sonu.. Skor 0-0.. Taraftar mutsuz, camia tedirgin. Fakat F.Bahçe yönetiminde durum farklı.. 90 dakikanın bitiminde Protokol Tribünü'ndeki camın arkasında duran yöneticiler, G.Saraylı futbolcuları seyreder.. Gülüşmelerin ardından F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım önderliğinde soyunma odasının yolunu tutan sarı-lacivertliler, teknik direktör Aykut Kocaman ile tüm futbolcuları tek tek teselli etmeye başlar.

Hatta Kocaman'ın yayıncı kuruluş Lig TV'ye verdiği maç sonu röportajının yaklaşık yarım saat geç kalmasındaki sebep de budur. Vatan'ın haberine göre, yöneticiler, moralleri bozuk olan teknik heyet ve futbolcuları etrafında toplayıp "İyi yoldayız, böyle devam edelim" derler ve destek olurlar.. Cümlelerin devamı ise şöyledir:

TABLO DEĞİŞECEK Mİ?

"Geçtiğimiz dönemlerdeki derbileri kazandık da ne oldu? Önemli olan şampiyonluk. Hatta şampiyonluğu kaybettiğimiz geçen yıl.. Neredeyse tüm derbileri kazandık ama evimizde Kasımpaşa'ya, Anadolu'da çoğu takıma yenildik.

Zaten G.Saray'ı da gördük.. Buraya beraberlik için gelmişler.. Oynadıkları futbol bunun dışına hiç çıkmadı. Tek amaç bizi sindirmek ve beraberlik kazanmaktı."

Değişen yapının en önemli belgesi bu cümleler galiba. Geçen sezon G.Saray'ı hem Kadıköy'de hem Ali Sami Yen'de yenen, Beşiktaş'ı Kadıköy'de Trabzon'u deplasmanda deviren F.Bahçe, artık sadece ve sadece sezon sonu mutluluğu istiyor.. Bakalım, bu bakış açısı sezon sonunda olumlu tabloyu geri getirebilecek mi?