Kara Kartal'ın yeni avları

Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, L Grubu'nda Portekiz'den Porto, Bulgar CSKA ve Avusturya'dan Rapid ile eşleşti. Kartal ilk iki sırada yer alırsa 3. tura çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2010 Güncelleme 28 Ağustos 2010, 00:00
Kara Kartal’ın yeni avları

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un elenmesiyle Avrupa Ligi'nde tek temsilcimiz durumunda kalan Beşiktaş'ın grubundaki rakipler belli oldu. Siyah-Beyazlılar dün Monaco'da çekilen kuralar sonrasında L Grubu'na düştü. Beşiktaş, Portekiz futbolunun en önemli temsilcilerinden Porto, Bulgar ekibi CSKA Sofya ve Avusturya'dan Rapid Wien ile eşleşti. Kartal ilk maçını 16 Eylül'de İnönü Stadı'nda CSKA Sofya'ya karşı yapacak. Beşiktaş, 15 Aralık'ta yine İstanbul'daki Rapid Wien karşılaşmasıyla grup maçlarırı tamamlayacak. Siyah-beyazlılar, grubunda ilk iki sırayı alması halinde 3. tura yükselme hakkını elde edecek.

ADALI: GRUPTAN ÇIKARIZ
Bernd Schuster yönetiminde, Gute ve Quaresma'lı kadrosuyla sezona süper bir giriş yapan Beşiktaş'ta ortak görüş,"Biz bu gruptan çıkarız" oldu. Monaco'daki kura çekiminde Beşiktaş'ı temsil eden Asbaşkan Serdar Adalı, "Kura çekiminden önce rakip konusunda bir beklentimiz olmadı. Kurduğumuz yeni kadro ile UEFA Avrupa Ligi'nde gidebildiğimiz kadar gitmeyi istiyoruz. Hedefimiz yüksek. Porto dışındaki CSKA Sofya'nın Bulgaristan, Rapid Wien'in Avusturya takımı olması nedeniyle deplasman sorunu da yaşayacağımızı düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

SCHUSTER KURADAN MEMNUN
Teknik direktör Bernd Schuster de kuradan memnun olduğunu söyledi. Alman hoca, "Zaten rakip ayırt etmiyorduk. Bizim isteğimiz deplasmanların şartlarıydı. Bulgaristan buraya çok yakın. Avusturya'da da seyirci desteğimiz olacak. Porte ise çok güçlü bir takım. Onlara karşı zorlu iki maç oynayacağız. Hedefimiz liderlik. Bunu başaracak güce sahibiz" ifadesini kullandı.

Q7: TEK DÜŞÜNCEM BEŞİKTAŞ
Eski takımı Porto'ya karşı mücadele verecek olan Quaresma ise karışık duygular içinde olduğunu söyledi. Porto'nun kendisi için çok önemli bir kulüp olduğunu fakat artık Beşiktaş'ın başarısı için ter döktüğünü söyleyen Portekizli yıldız, "Porto'da çok güzel anılarım var. Ama artık Beşiktaş'ın başarısı için mücadele ediyorum. Porto'yu yeneceğiz" dedi.

16 Eylül Perşembe: Beşiktaş-CSKA Sofya
30 Eylül Perşembe: Rapid Wien-Beşiktaş
21 Ekim Perşembe: Beşiktaş-Porto
4 Kasım Perşembe: Porto-Beşiktaş
2 Aralık Perşembe CSKA Sofya-Beşiktaş
15 Aralık Çarşamba: Beşiktaş-Rapid Wien

İŞTE KURA SONUCU:

A Grubu
Juventus
Manchester City
Salzburg
Poznan

B Grubu
Atletico Madrid
Leverkusen
Rosenborg
Aris

C Grubu
Sporting
Lille
Levski Sofia
Gent

D Grubu
Villarreal
Club Brugge
Dinamo Zagreb
PAOK

E Grubu
AZ Alkmaar
Dinamo Kiev
BATE Borisov
Sheriff

F Grubu
CSKA Moskova
Palermo
Sparta Prag
Laussanne Sport

G Grubu
Zenit
Anderlecht
AEK
Hajduk Split

H Grubu
Stuttgart
Getafe
Odense
Young Boys

I Grubu
PSV
Sampdoria
Metalist Kharkiv
Debreceni

J Grubu
Sevilla
PSG
B.Dortmund
Karpaty Liviv

K Grubu
Liverpool
Steaua Bükreş
Napoli
Utrecht

L Grubu

Porto
BEŞİKTAŞ
CSKA Sofya
Rapid Wien