Birlikte lanetlemeliyiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gana'da dünyaya seslendi: Dini, dili, ırkı olmayan bu terörü hep birlikte lanetlemeliyiz. Hep birlikte ortak tavır almak durumundayız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2016 Güncelleme 02 Mart 2016, 00:36
Birlikte lanetlemeliyiz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Afrika seyahatinin ikinci durağı Gana'da başkent Akra'daki Başkanlık Ofisi'nde resmi törenle karşılandı. İki ülke milli marşlarının çalındığı törende, milli marşlar çalınırken top atışı yapıldı. İki lider, daha sonra heyetler arası ve baş başa görüşmeleri gerçekleştirdi. Erdoğan ve Mahama, iki ülke arasında 4 anlaşmanın imzalanması törenine nezaret etti. Erdoğan, "Değerli dostum Mahama ile bölgesel konuları da değerlendirdik. Gerek bizim bölgedeki gelişmelerimiz gerek Afrika'daki bölgesel gelişmeler görüşmemizin önemli başlıklarını oluşturdu. Afrika'da özellikle Gana, Nijerya bu bölgedeki terörle ilgili sıkıntıları ele alırken aynı şekilde ülkemizde terörle ilgili yaşadıklarımızı değerlendirme fırsatımız oldu. 35 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülke olarak terör örgütlerini hedeflerini ve yöntemlerini çok iyi biliyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Dini, dili, ırkı olmayan bu terörü dünyada tüm ülkeler hep birlikte lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız" dedi.

HEDEF 1 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT
Erdoğan, Gana ile 400 milyon dolar olan dış ticaret hacmini 2020'de 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Bunu işadamlarıyla beraber yapacağız. Tabi yan gelip yatarsak bu iş olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Paralel Yapı ile ilgili Türkiye'nin tutumunu Ganalı mevkidaşıyla da paylaştı. Gana Devlet Başkanı Mahama da gereğinin yapılacağı mesajını verdi.

HASAN AY