İhsan Özkes'ten istifa açıklaması

İhsan Özkes'in CHP'den istifası ile ilgili "Ben Genel Başkanımızla 45 dakika kadar oturdum, konuştum, görüştük bazı konuları. Fakat asla Parti Meclisi ile alakalı bir durum telaffuz edilmediği gibi ima dahi edilmedi" dedi.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2015, 13:04
İhsan Özkes’ten istifa açıklaması

İÇİNDEKİLER

CHP'den istifa ettiğini açıklayan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, istifasına Parti Meclisi'nden ayrılması yönündeki talebin neden olduğuna ilişkin iddialarla ilgili, "Ben Genel Başkanımızla 45 dakika kadar oturdum, konuştum, görüştük bazı konuları. Fakat asla Parti Meclisi ile alakalı bir durum telaffuz edilmediği gibi ima dahi edilmedi" dedi.

Özkes, istifasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İstifa kararında herhangi bir değişiklik olmadığını, dilekçesini CHP Genel Merkezine ve Meclis Başkanlığına gönderdiğini ifade eden Özkes, gerekçesine ilişkin ortaya atılan iddiaları da basından takip ettiğini söyledi.

Genel Merkez yönetiminden, Parti Meclisi üyeliğinden istifa etmesi yönünde talep geldiği ve bunun üzerine istifa kararı aldığı yönünündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Özkes, "Ben Genel Başkanımızla 45 dakika kadar oturdum, konuştum, görüştük bazı konuları. Fakat asla Parti Meclisi ile alakalı bir durum telaffuz edilmediği gibi ima dahi edilmedi" dedi.

İstifa niyetini ve buna ilişkin gerekçelerini aktardığında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorunların çözümünde sabırlı olmasını istediğini kaydeden Özkes, "İstifamı asla istemedi. Ben istifa sinyallerini verdiğimde istifa etmememi ifade eden cümleler kullandı" değerlendirmesinde bulundu.

Özkes, istifasının gerekçesine ilişkin yarın bir açıklama yapmayı planladığını bildirdi.