Siyasetin tepe noktası

Başbakan Erdoğan, Ankara'da Köşk seçimleri hakkında konuştu: Cumhurbaşkanı siyasetin dışından olmaz. O makam asla vitrin değildir. Siyasetin en tepe noktası orasıdır. Ancak bunu anlamayanlar, bilmeyenler olabilir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2014 Güncelleme 08 Temmuz 2014, 01:28
Siyasetin tepe noktası

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Daha sonra ekibi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi toplantısına katılan Erdoğan, açılışta şunları söyledi:

- Cumhurbaşkanlığı seçimleri sebebiyle bir Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yapıyoruz. Bu süreç gerçekten çok anlamlı çok farklı bir süreç. Zira ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde vekillerinin değil asılların yani, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinden hareketle, milletin kendi Cumhurbaşkanı, devletin başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız. Dolayısıyla bu seçimde inanıyorum ki milletimin hassasiyeti farklı olacaktır.

- Bu yolculuk inanıyorum ki bu farklılığını 10 ağustosta da ortaya koyacaktır. İnşallah cuma günü vizyon çalışmamızı açıklayacağız. İşte bu Vizyon belgesinin hazırlık çalışmaları bu merkezde yapılıyor. Bir kolektif akıl tarafından hazırlanıyor ve bu kolektif aklın ortaya koyacağı vizyon belgesiyle de Türkiye'de halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı neler yapar neler yapacaktır nasıl yapacaktır bunların hepsini o belgede göreceğiz.

- Siyasetin dışında Cumhurbaşkanı asla düşünmek mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı makamı asla bir vitrin makamı değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı tam aksine siyasetin tepe noktasıdır. Anlamayanlar bilemeyenler olabilir.

- Ülkemizde de böyle olmuştur ama bunu bir gelenek anlayışı içerinde yürütenler olmuş olabilir. Sayın Gül'ü dahil etmem mümkün değil. Birlikte ciddi mücadele verdik. Kendisinin Cumhurbaşkanı döneminde yedi yılda Türkiye nereden geldiğini biliyorsunuz. 12 yılda olanları

KÖŞK VİTRİN MAKAMI DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi toplantısına katılan Erdoğan, açılışta şunları söyledi: Siyasetin dışında Cumhurbaşkanı asla düşünmek mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı makamı asla bir vitrin makamı değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı tam aksine siyasetin tepe noktasıdır. Erdoğan, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Filistin konusunda tarafsız kalınması gerektiği sözlerine de tepki gösterdi. Erdoğan, "Filistin'in davası bizim davamızdır. Biri, 'Filistin davasında tarafsız kalmalıyız' diyor. Bu ne büyük gaflet. Bitaraf olan bertaraf olur bunu böyle bilin. Hak vardır. Batıl vardır. Ya hakkın yanında olacaksın ya batılın yanında olacaksın. Biz tarafsız olacağız diyemezsin. Tabiî ki hakkın yanında yer alacaksın. Bunu yapamıyorsan bu milletle beraber yürümüyorsun demektir.