Sıcak temas

Erdoğan, hafta sonu Diyarbakır ziyareti ve Mesut Barzani ile yapacağı görüşmeyi değerlendirdi: Bölge barışına çok önemli katkısı olacak. Sonra Maliki gelecek ve ben de iade-i ziyarette bulunacağım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2013 Güncelleme 14 Kasım 2013, 02:07
Sıcak temas

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumartesi gerçekleştireceği Diyarbakır gezisi, Mesut Barzani görüşmesi ve toplu düğünde gerçekleşecek Şivan Perver-İbrahim Tatlıses konseri için "Çözüm sürecini taçlandırmak istiyoruz" dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan'ın mesajları şöyle:

* Diyarbakır'da tarihi bir süreci yaşayacağız. Toplu açılışların ardından 300 aileyi evlendireceğiz. Mesut Barzani'nin davet edildiği, onların da icabet edeceği, ama dedik ki burada bir de İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perver gibi iki dostu da bir araya getirelim. İbrahim Bey, bir felaketten sonra ilk defa böyle sanatını orada icra edecek. Perver ile düet yapacak.

KARABAĞ BİZİM SORUNUMUZ

* Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz olacak. Kısa bir süre önce de Neçirvan Barzani'nin ziyareti olmuştu. Bu defa da Mesud Barzani ile çok önemli görüşmelerimiz olacak. Vize konularındaki görüşmeleri de bakanlarımız yapacak. Son dönemdeki gelişmeler zaten ortada.

* Son olarak Dışişleri Bakanımız Ahmet Bey'in çok çok verimli geçen bir Irak ziyareti oldu. Bundan sonra da bizim TBMM Başkanımızın bir ziyareti olacak. Ardından sayın Maliki'nin bir Türkiye ziyareti var. Türkiye-Irak ilişkilerini yeniden başlatacağız. Sonra benim bir iade-i ziyaretim gerçekleşecek.

* Yukarı Karabağ sorunu şu anda Azerbaycan'ın ne denli sorunuysa, bizim de o denli sorunumuzdur. Bu bizim için Kafkaslar'daki barışın, kardeşliğin istikrarı çok önemli. Bunu bir kenara koymamız mümkün değil. Bunun da barışçıl yollardan çözümü için Azerbaycan'a koşulsuz desteğimiz devam etmektedir...

DİYARBAKIR HAZIRLANIYOR
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 16-17 Kasım'da ziyaret edeceğiz Diyabakır'da billboardlara Türkçe, pankart ve yerel gazetelere ise Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilanlar verilerek, Erdoğan'ın kente geleceği duyuruldu. Yerel gazetelere "Çözüm sürecinin baş mimarını kucaklıyoruz" başlığı ile verilen Kürtçe ilanlarda demokratikleşme paketi ile yasak olmaktan çıkarılan "W ve X" harfleri de kullanıldı.

VİZE TARİH OLACAK
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, vize konusunda bir karara vardıklarını dile getirirken, iş adamları, akademisyenler, sanatçılar ve sporcuların öncelikle vizeden muaf olacağını ifade etti. Aliyev, "İleride vizeye hiç ihtiyaç kalmayacak" dedi.