CHP firarda!

'Ankara'nın ötesine geçmiyor' diye eleştirilen CHP, başta Çin olmak üzere Belçika, Irak, Suriye ve Mısır'a gitti... Partinin yeni rotası ise Washington ve New York...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2013 Güncelleme 20 Eylül 2013, 11:42
CHP firarda!

İÇİNDEKİLER

CHP, 2013 yılıyla birlikte dünyaya açıldı... "Ankara'dan ileriye gitmeyen bir parti nasıl iktidar olur" eleştirilerilerine maruz kalan CHP, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun çalışmalarıyla Türkiye'yi unuttu... 13 Ocak tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kalabalık bir heyetle Çin'e giden CHP, burada AK Parti'nin icraatlarını eleştirdi. 8 Mart ve 28 Mayıs tarihlerinde 2 defa Beşar Esad'ı Şam'daki sarayında ziyaret eden CHP heyeti, AK Parti'nin politikalarını eleştirmiş, iktidara geldiklerinde Suriye ile son derece dostane ilişkiler içinde olacaklarını ifade etti.

ELEŞTİRİ OKLARI
15 Mayıs'ta ise rota Belçika'nın başkenti oldu. Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda Başbakan Erdoğan'a sert eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın sert tepkisiyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu'nun 21 Ağustos'taki adresi ise Bağdat'tı. Türkiye ile gerilim yaşayan Irak Başbakanı Maliki ile görüşen CHP heyeti, Irak Başbakanı Maliki'nin Erdoğan eleştirilerine ses çıkarmadı. CHP'nin son durağının ise 23 Eylül'de ABD olacağı açıklandı.

DÜNYAYI DOLAŞTI
CHP, ÇİN, Suriye (2 kez), Belçika, Irak ve Mısır'a gitti... CHP heyeti, birkaç gün sonra çıkacağı ABD turunu da tamamladıktan sonra toplam 47 bin 400 kilometre yol yapmış olacak. Dünyanın etrafının 40 bin 75 kilometre olduğu düşünülürse, CHP'nin bu ziyaretlerinin ne kadar önemli olduğu ortada. Ancak CHP'ye oy verenler, iktidarın yolunu Türkiye sınırlarından geçtiğine dikkat çekti.