Türkiye zirvesi

Zafer Bayramı tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı. Başkent'te ise ilkler vardı! Cumhurbaşkanı Gül ilk kez başkomutan sıfatıyla Anıtkabir'deki törene katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2013 Güncelleme 31 Ağustos 2013, 03:25
Türkiye zirvesi

İÇİNDEKİLER

Türkiye, dün sokaklara aktı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yılını kutladı. Ankara'da da ilkler vardı. Kutlamalar, devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın yer aldığı resmi erkan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

DEFTERİ İMZALADI...
Daha önce 30 Ağustos'ta Genelkurmay başkanları tarafından imzalanan Anıtkabir Özel Defteri'ne, bu yıl ilk kez bir cumhurbaşkanı mesaj yazdı. Gül, Anıtkabir'deki törenin ardından bir ilke daha imza attı. Başkomutan sıfatıyla ilk kez Çankaya Köşkü'nde tebrikatları kabul etti. Gül, Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törenlere de ilk kez eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte katıldı. Ceyda KARAASLAN

BDP YİNE YOKTU
30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri dün sabah ilk olarak Anıtkabir'de yapıldı. Devlet erkanı tam kadro oradaydı. Ancak BDP yine yoktu. Törende geçen yıl olduğu gibi yine BDP'liler yer almadı.

BAŞBUĞ'U ZİYARET EDECEK
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Köşk'teki kabulde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile bir araya geldi. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun bugün İlker Başbuğ'u ziyaret edeceği belirtildi.

YÖNETMELİK 2 YIL ÖNCE DEĞİŞMİŞTİ
Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenlerle ilgili yönetmelik 2 yıl önce değiştirildi. 30 Ağustos kutlamaları cumhurbaşkanlığına devredildi. Sivilleştirilen 30 Ağustos kutlamaları ilk kez geçen yıl yapılacaktı. Ancak, Gül'ün kulak rahatsızlığı nedeniyle bu programlar iptal edilmişti.