Tezgahı bozduk

Başbakan Erdoğan, çözüm süreci hakkında konuştu: Yoksul, gariban halk çocukları öldükçe, birileri burada sürekli ellerini ovuşturdu. Kirli bir savaşın kazananı olmaz, şerefli bir barışın ise kaybedeni olmaz."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2013 Güncelleme 01 Mayıs 2013, 02:33
Tezgahı bozduk

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti grubunda gündeme dair açıklamalar yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e meclisteki sözlerinden dolayı Kamer Genç'e çok sert yüklenen Erdoğan'ın konuşması şöyle:

Benim dilim o şahsa, milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsvedde tarafından Bakanımıza, bu sıfatından önce bir hanımefendiye, bir eşe, anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu edepsizliği şiddetle kınıyoruz.

'Yalancıdan Başbakan olmaz' demiş. Kılıçdaroğlu Haklı. Onun için milletim seni başbakan yapmıyor. Sadece yalancıdan değil edepsizi Meclis çatısı altına taşıyandan, saygısız insanları koruyup, kollayandan da başbakan olmaz.

1 Mayıs öncesinde gerilim tırmandırılmak isteniyor. KESK, DİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve TTB genel başkanlarıyla bir araya geldik. "Taksim'de çalışma olduğunu, provokatif eylemde 20-30-40 kişinin ölümüne müsaade edebilir misiniz?'' dedim. 1 Mayıs'ın önünü biz açtık. Tatil ilan ettik. Kutlamayın demiyoruz, 'Kazlıçeşme'de yapın' diyoruz.

ANNELER BABALAR KAZANACAK
Kirli bir savaşın kazananı olmaz, şerefli bir barışın ise kaybedeni olmaz. Bu sürecin kaybedeni, kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kazananı, inşallah milletimiz, Türkiye olacak. Anneler, babalar olacak.

Ülkede aylardır hiçbir anne baba, terör nedeniyle evlat acısı yaşamadı. Çocuklar babasını kaybetmedi. Ey CHP, ey MHP bundan niye rahatsızsınız? Gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü?

Yoksul, gariban halk çocukları öldükçe, şehit oldukça birileri burada sürekli ellerini ovuşturdu.

Öyle bir tezgah kurmuşlar ki terörü gösteriyorlar, siyaseti, milleti, bölgeyi dizayn ediyorlar. Kimse kusura bakmasın biz o tezgahı bozarız. O tezgahın sahipleri telaş içinde. CHP, MHP, TKP, emekli siyasetçiler, İşçi Partisi'nin kucağında şu anda zırıl zırıl ağlıyorlar. Terör son sığınaklarıydı, onu kaybediyorlar.

Bizi yolsuzlukla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezse, belgesini ortaya koyamazsa namerttir.