Cansız'laştırma süreci!

PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile terör örgütü üyesi 2 kadın Paris'te infaz edildi. Sır perdesini ise Osman Öcalan araladı: Abdullah Öcalan, barış sürecinin Avrupa ayağını yürütmesi için Cansız'a görev verdi. Suikastin amacı İmralı görüşmelerini baltalamak!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2013 Güncelleme 11 Ocak 2013, 01:28
Cansız’laştırma süreci!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de yeni bir süreç başladı. PKK terörünü bitirmek için düğmeye basıldı. İmralı ile devlet arasında yapılan görüşmeler, çözüm umutlarını arttırdı. Öcalan'ın "Derin Türkler ve derin Kürtler sabote etmezse bu iş tamamdır" sözleri akıllarda kaldı. İşte Türkiye, PKK'nın silah bırakma sürecini görüşürken Fransa'nın başkenti Paris'te şok bir gelişme yaşandı.

KAN İZLERİ...
PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, başlarından vurularak öldürüldü. Üç kadından haber alamayan tanıdıkları, 147 numaralı binadaki Kürdistan Enformasyon Bürosu'na gitti. Kapının girişinde kan izleri gören grup, kapıyı kırarak içeri girdi. Önceki gece saat 01.00 sıralarında kan izlerini takip ederek büroya girenler, kanlar içinde cansız yatan üç cesedi buldu. Olay, polise ihbar edildi.

BAŞLARINDAN
Fransız polisi güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri 3 kadının da öldüğünü tespit etti. Cansız ve Fidan'ın başından, Söylemez'in ise başından ve karnından vurulduğu belirlendi. Peki, infazın ardındaki sır neydi. TAKVİM bu konuda önemli bilgilere ulaştı. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, ilginç açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

'EVET DEMİŞTİ..'
"Sakine Cansız, eskiden beri tanıdığım, barışçı karakterde bir yapıya sahipti. Savaştan yana değildi. Bana göre bu üç suikast, İmralı ile devlet arasında başlatılan görüşmeleri baltalamak için yapıldı. Amaç, örgütün içinde bir dalgalanma yaratmak ve bu görüşmeleri sona erdirmek. Müzakere sürecine İmralı dışında evet diyen ilk kişi Sakine Cansız'dı. Hatta Öcalan, barış sürecinin Avrupa'daki koordinasyonunu sağlamak için Sakine Cansız'a görev verdi. Sakine Cansız, bu sürecin diplomatik ilişkilerini kendisiyle birlikte öldürülen Doğan ve Söylemez ile yürütüyordu."

GİZLİ SERVİSLERİ İŞARET ETTİ
TAKVİM Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'e önemli açıklamalar yapan Osman Öcalan, hem derin PKK'ya hem de gizli servislere işaret etti. Osman Öcalan, şunları söyledi: "Paris'teki suikastin arkasında yabancı ülkelerin gizli servisleri de bulunabilir.İran, Suriye ve Almanya'nın parmağı olabilir."

ALMANYA SINIR DIŞI ETMİŞTİ
Öcalan' a 'katıksız itaat' ettiği için terör örgütü tarafından eleştirilen Sakine Cansız, 2007'de Almanya'da, PKK faaliyetlerinden ötürü gözaltına alınmıştı. Ülkeyi terk etmesi koşuluyla serbest bırakılmıştı.

KAMERALAR ÇALIŞMIYORDU
Paris'teki infazın ardında kimlerin olduğu konusunda farklı iddialar ortaya atıldı. İşte karanlıkta kalan sorular? Bölgedeki güvenlik kameraları neden çalışmıyor? İnfazın yaşandığı büronun kapısında neden zorlama yok? Kapı içerden açıldı. Kurbanlar, katilleri tanıyor muydu?

ÇELİK: İÇ HESAPLAŞMA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Paris'te işlenen cinayetlerle ilgili şunları söyledi: "Bilgiler henüz netleşmedi. Ama yapılış şekline bakılırsa, bu saldırı PKK'nın iç hesaplaşması gibi görünüyor. Örgütün uzun yıllardan beri kendi içinde binlerce infaz yaptığını biliyoruz, bu terör örgütlerinin tabiatında olan bir şeydir. Süreci sabote etmeye yönelik benzer şeyler olabilir, herkesin hassasiyetle yaklaşması gerekir."

HOLLANDE: BİZİMLE GÖRÜŞÜRDÜ
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, infazla ilgili şunları söyledi: "Dehşet verici bir olay. Öldürülen üç kişiden biri sık sık bizimle görüşmeye geldiği için hem benim hem de birçok siyasi aktörün tanıdığı biri. Olayın nedenlerini ve faillerini bilmemiz için sanırım en doğrusu beklemek."

PKK'NIN KURUCU İSMİ
Öldürülen PKK'lılar içinde en çok dikkat çeken isim "Sara" kod adlı Sakine Cansız'dı. 1958 Tunceli doğumlu olan Cansız, PKK'nın hayattaki tek kadın kurucularındandı. Abdullah Öcalan, 1974'te PKK'nın temelini atarken yanındaki 8 kişiden biriydi.

TERÖRİST YETİŞTİRDİ
1979'da Elazığ'da yakalandı. Diyarbakır Cezaevi'nden tahliye olunca Lübnan'a geçti ve PKK'ya katıldı. Öcalan'ın talimatıyla Haftanin Kampı sorumlusu oldu. Yüzlerce kadın terörist yetiştirdi. Öcalan'a en yakın isimlerdendi. Son 3 yıldan beri sahte pasaportla Kandil'e gidip gelen Cansız, örgütün Fransa'daki faaliyetlerinden sorumluydu.

ÜLKER: Düşündürücü

Fransa merkezli Kürdistan Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker, saldırı ile Türkiye'de başlatılan "barış sürecinin" baltalanmak istendiği ifade etti. Ülker, "Cinayeti duyduğumuzda önce şoke olduk. Biz bu barış sürecinin sancılı olacağını biliyorduk. Böyle önemli bir süreçte bu cinayetlerin işlenmesi oldukça düşündürücü" ifadesini kullandı.

AYDAR DA KONUŞTU
Terör örgütünün Avrupa sorumlusu olarak bilinen Zübeyir Aydar, düzenlenen saldırıyı değerlendirdi. Rudaw haber sitesine konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Aydar, saldırının İmralı ile yapılan görüşmelere karşı yapıldığını öne sürdü. "Bu saldırı, yeni sürecin önüne geçmek için gerçekleştirildi. Karanlık güçler devreye girdi" ifadesini kullandı.

DEMİRTAS: AYDINLATILMALI
BDP'li Selahattin Demirtaş, Kürdistan Enformasyon Bürosu'ndaki cinayetlerin Fransa hükümeti tarafından derhal aydınlatılmasını beklediklerini belirtti ve ekledi: "Paris'in en işlek bölgesinde alenen işlenen cinayetlerin üstünün örtülemeyeceği bilinmeli."

'İNTİKAM' GÖSTERİSİ
Saldırının düzenlendiği binanın önünde toplanan 200 kişilik grup, terör örgütü PKK lehine sloganlar attı. "İntikam yeminleri" Paris'in en elit sokağında yankılandı. Fransız polisi, terör örgütü yanlısı grubu, dağıttı.


MEVLÜT YÜKSEL - Özgür CEBE