Bakan diyeti

Dukan diyetinin tehlikeli olduğu ortaya çıkarken, garantili diyet Sağlık Bakanı Akdağ ve Gıda Bakanı Eker'den geldi... Bakan Eker, kısa sürede 10 kilo verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2012 Güncelleme 12 Ekim 2012, 01:11
Bakan diyeti

İÇİNDEKİLER

Obezite ile mücadele eylem planını birlikte yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de birlikte diyete başladığı ortaya çıktı. Geçen hükümet döneminde Bakanlar Kurulu'nda yan yana olan iki bakan, öğle yemeği sırasında başlattıkları diyetle 10 kilo verdi. Eker'in fazla kilosundan yakınması üzerine Akdağ'ın önerisiyle başlayan diyetin kazananı Mehdi Eker oldu.

TABAĞIN YARISINI BÖL
Eker, kilo vermeye nasıl başladığını şöyle anlattı: 'Nasıl kilo veririz, nasıl yapalım' derken, Sağlık Bakanımız, 'tabağın yarısını böl öyle ye' dedi. O günden itibaren ben tabağın yarısını yedim. Tabi yanı sıra hareket de ettim. Bu şekilde tam 10 kilo verdim. Ben kilo verdim ama o veremedi."

BANA YETMEDİ
Akdağ ise, "Ben ona (Eker'e) akıl verdim, 'ne kadar yiyorsan yarısını ye' dedim. İtiraf etmeliyim o başladı ve verdi, ben hala fazla kiloluyum. Aslında Bakan Eker de ben de 10 kilo verdik ama boy farkından 10 kilo bana yetmedi" dedi.

DAHA SAĞLIKLI VE MUTLUYUM

Bakan Mehdi Eker, kilo verdikten sonra daha sağlıklı ve mutlu olduğunu belirterek, "Bakan Akdağ'a teşekkür ediyorum" dedi.

SKANDAL
Dr. Pierre Dukan tarafından geliştirilen 'Dukan diyeti', tüm dünyada çok popüler oldu. Ancak uzman Dukan'a Fransa'da dava açıldı. Doktorlak belgesi elinden alınan Dukan'ın aleyhine 11 dava devam ediyor. Dukan, geçtiğimiz yıl, bu diyetin zararlı olduğunu söyleyen başka bir diyetisyene karşı açtığı davayı da kaybetmişti.