Paşa Timi

Suriye ile yaşanan kriz sınıra dayandı! Org. Kıvrıkoğlu'ndan sonra Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de, Hatay'daki askeri birliklerde incelemeler yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2012 Güncelleme 01 Temmuz 2012, 01:23
Paşa Timi

İÇİNDEKİLER

Savaş uçağımızı vuran Suriye'ye karşı Türkiye, teyakkuza geçti. Önce Hatay ve Kilis'e, Stinger füzeleri yerleştirildi. Ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, savaş durumunda sınıra kaydırılacak ilk birlik olan Gaziantep'teki 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nı denetledi.

HAREKETLİLİK SÜRÜYOR
Kıvrıkoğlu, Kahramanmaraş'taki birliklerde de inceleme yaptıktan sonra Ankara'ya döndü. Ancak bölgedeki hareketlilik bitmedi. Bu kez devreye, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük girdi. Yörük, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, Suriye sınırında bulunan Güveççi köyündeki karakolu inceledi.

YİNE FÜZE TAKVİYESİ
Bu arada Hatay ve Kilis'ten sonra Şanlıurfa'da da askeri sevkiyat gözlendi. Suruç ilçesindeki bazı birliklere füze rampaları yerleştirildi. Ceylanpınar ve Akçakale'ye zırhlı araçlarla takviye askerler gönderildi. Öte yandan Suriye ordusu, Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki Halep'in Aziz İlçesi'nde, muhaliflere yönelik helikopter destekli operasyon düzenledi. Çatışma bölgesinden yükselen dumanlar, Kilis'ten izlendi.

* * *
ABD'DEN ŞOK İDDİA
ABD istihbarat yetkilileri, 22 Haziran'da düşürülen Türk keşif uçağının, vurulduğu sırada Suriye hava sahasında olduğunu öne sürdü. Adı açıklanmayan bir yetkili, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, "Uçağın karadan füzeyle vurulduğuna dair bir işaret görmedik" dedi.