Vitrine oynamayın

Başbakan Erdoğan, Köşk'teki 29 Ekim Resepsiyonu'nu boykot edenlere sert çıktı: Bir metrekarelik başörtüsüne takılıp sallamak suretiyle cumhuriyetçilik olmaz. Vitrine oynamayın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2010 Güncelleme 01 Kasım 2010, 12:34
Vitrine oynamayın

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da çeşitli açılışlara katıldı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, başörtüsü konusuna da değindi. Başbakan, Çankaya Köşkü'nde yapılan 29 Ekim Resepsiyonu'na yönelik başörtüsü boykotuna tepki gösterdi.

'EĞER BİLİMİ KULLANIYORSAN'
Bir metrekarelik başörtüsüne takıp sallamak suretiyle cumhuriyetçiliğin olmayacağını belirten Erdoğan, "Aklı, bilimi eğer bu yolda kullanıyorsan gerçek cumhuriyetçi sensin, eğer kullanmıyorsan kusura bakma. Sadece o zaman vitrine oynarsın. Biz vitrine oynayanlardan olmayacağız, biz bu millete, bu ülkeye oynayanlardan olacağız" dedi.

'ÖNCE İNSAN SONRA DEVLET'
İnsanın değerinin olmadığı bir devletin devlet olamayacağını belirten Başbakan, şöyle devam etti: "Önce insan, sonra devlet. Cumhurun güçlü olmadığı yerde cumhuriyet güçlü olur mu? Önce cumhuru saygın kılacaksınız ki cumhuriyet saygın olsun. Eğitim özgürlüğünden, seyahat özgürlüğünden kimse rahatsız olmasın. Birbirimizi yaratandan ötürü sevelim. Bu bizim için önemli. Bizim birliğe, beraberliğe, dayanışmaya her zamandan daha fazla ihtiyacımız var."