Elektronik casuslar

'Askeri casusluk' soruşturmasında çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Çetenin gizli kameralarla askeri birliklerde kayıt yaptığı ve Elektronik Harp Projesi'ne ait belgeleri ele geçirdiği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2010 Güncelleme 29 Ekim 2010, 04:45
Elektronik casuslar

İÇİNDEKİLER

Türkiye gündemine bomba gibi düşen "askeri casusluk ve şantaj" çetesi, Rus ajan Anna Chapman'a taş çıkarttı! Deniz Kuvvetleri personeline fuhuş amacıyla kadın gönderip, gizlice görüntülerini çektirdikten sonra şantaj yaptıkları ve askerlerden elde ettikleri gizli belgeleri başka ülkelere sattıkları iddia edilen 34 asker gözaltına alınmıştı. 6 muzaffaf subay tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Önceki gün adliyeye çıkartılan 16 şüpheli mahkemeye sevk edildi. 9 muvazzaf subay tutuklanırken, 4 muzaffaf subay ise serbest bırakıldı. Dün de 4 muzaffaf subay, biri emekli albay İbrahim Sezer, 2 emekli subay ve 2 TÜBİTAK görevlisi 8 kişi daha tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı Sanayi Müşteşarlığı'nda Daire Başkanı olduğu belirtilen Ahmet Lütfi V.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişinin ise savcılıkta ifadeleri alındı. Böylece şantaj çetesi üyesi 34 şüpheliden tamamı adliyeye çıkartılmış oldu.

CENGİZ TOPEL BİRLİĞİ'NDE KAYIT!
Casusların yakalanmasının ardından dikkat çekici gelişmeler de ortaya çıktı. Şantaj operasyonunda gizli kamera ile çekilmiş görüntüler ele geçirildiği öne sürüldü. Görüntülerin Kocaeli'nde bulunan Cengiz Topel Birliği'ne ait olduğu belirtildi. Gizli kamera görüntülerinin yakaya takılan kameralar ile elde edildiği, zanlıların birliğin içindeki tüm yolları, binaları, hangarları ve içerisindeki uçakları gizli kameraya çektikleri ileri sürüldü. Zanlıların "Elektronik Harp Projesi"ne ait belgeleri de ele geçirdiği ve bu gizli bilgileri yabancı ülkelere sızdırdığı öğrenildi.

HAREKAT PLANLARI!
Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bazı birliklerin güvenlik kamera noktalarının gösterildiği krokiler bulundu. Çetenin ayrıca Aksaz Deniz Üssüne ait tatbikat, seminer ve harekat planlarını da ele geçirdiği belirtildi.