Merve Boluğur, Ivana Sert ve Deniz Akkaya gibi sosyal medyadan tanıtım yapan ünlüler panikte!

İngilizler, sosyal medya yıldızlarını “Paylaştığınız ürünlerden ne kadar kazandığınızı açıklayın. Yoksa hapse girersiniz” diyerek uyardı. Bunu duyan Türk ünlüler ise paniğe kapıldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2019 Güncelleme 25 Ocak 2019, 07:59
Merve Boluğur, Ivana Sert ve Deniz Akkaya gibi sosyal medyadan tanıtım yapan ünlüler panikte!

İÇİNDEKİLER




İngiltere'de
Rekabet ve Piyasalar Kurulu (CMA), ünlülerin sosyal medya üzerinden paylaştıkları ürünlerden elde ettikleri gelirleri, hediyeleri ya da ödünç aldıkları malları beyan etmeleri gerektiğini bildirdi. Kurul, internet üzerinden izinsiz reklam yapan kişilerin, insanları yanlış yönlendirdiğini de belirtti. Anlaşmaya uymayanların ise ağır para cezaları ya da iki yıla kadar hapis yatacağı söylendi.



Bunun üzerine aralarında Ellie Goulding ve Rita Ora gibi şarkıcıların olduğu 16 sosyal medya yıldızı bundan sonraki paylaşımlarında bu bilgileri vermeyi kabul etti.



İngiltere'de çıkan bu karardan sonra Türkiye'de de sosyal medya hesaplarından ürün tanıtımı yapan ve bu sayede geçinen ünlüler panikledi. Deniz Akkaya, Merve Boluğur, Gülşen, Buse Terim, Demet Akalın, Burcu Esmersoy, İvana Sert, Özge Ulusoy ve Işıl Reçber gibi isimlerin de ceza alabileceği gündeme geldi.



Sosyal medya kullanıcıları ise "Reklam yapıp kolay yoldan para kazanıyorlar. Onların da kazandıkları kadar vergi vermesi lazım" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.



KREM TANITIYOR
İngiliz oyuncu Jason Statham'ın model eşi Rosie Huntington- Whiteley de sosyal medyadan para kazanıyor.