Bizde pişer komşuya düşer!

Yunanistan, Türk kültürüne dadandı. Baklava, lokum ve kazandibinin ardından geleneksel lezzetlerimizden kebabı da çaldı. Mikonos’ta tatil yapan ünlü oyuncu Burcu Kıratlı, menüde kebap görünce şaşırdı. Skandalı sosyal medyadan paylaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2017 Güncelleme 11 Temmuz 2017, 01:49
Bizde pişer komşuya düşer!

İÇİNDEKİLER

Yunanistan, her fırsatta Türkiye'nın karşısında yer aldı. Ancak kültürel mirasımıza el uzatmaktan utanmadı. Ekonomik krizle boğuşan komşu, Türk yemeklerini "kendisine aitmiş gibi" göstermek için türlü oyunlara saptı. Baklava, kahve ve lokumun ardından kebabı da çaldı. Skandalı Yunan adalarına tatile giden Türkler ortaya çıkarttı. Vatandaşlarımız, gittikleri restoranlardaki menüyü açınca hayatlarının şokunu yaşadı. Çünkü Türk yemekleri "Yunanca" isimlerle menüye katıldı. Komşu, cacığa "tzatziki", yaprak sarmaya "dolmadakia", ıspanaklı böreğe "spanakopita", musakkaya "moussaka", kazandibine "kazan dipi", ekmek kadayıfına da "ekmek kataifi" adını vererek turistleri kandırdı. Kültür hırsızlığı yapan komşu, bununla kalmadı. Ünlü oyuncu Burcu Kıratlı, Yunanistan'ın kebap hırsızlığını ortaya çıkarttı. Mikonos'ta tatil yapan Kıratlı, bir restoranda lisansı Türkiye'de olan geleneksel yiyeceğimiz kebabın "souvlaki" adıyla satıldığını görünce şaştı kaldı. Ünlü yıldız, sipariş verdiği kebabın fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi Intagram'dan "Çünkü Türk olmak bunu gerektirir" notuyla paylaştı. Ünlü oyuncunun paylaşımına, takipçilerinden beğeni yağdı. Sanal alemde Yunatistan'a "Yeme bizi" mesajı yollandı.


Ünlü oyuncu Burcu Kıratlı, Mikonos'a tatile gitti. Bir restoranda menüyü inceledi. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kebabın menüye "souvlaki" adıyla girdiğini fark etti. Mikonos'ta Türk kebabının 55 euro'ya satıldığı öğrenildi.

HAMAMA BİLE GİRDİ!
Türk yemeklerine göz diken Yunanistan, daha önce baklava, kahve, yoğurt ve Türk lokumunu da kendisine özgü olarak gösterdi. Hırsızlıkta dur durak bilmedi. Türk hamamı bile açıp turistlere hizmet verdi.

Takvim MAGAZİN/ÖZEL