Ölümüne aşk

34 yıllık eşi Müslüm Gürses'in vefatıyla sarsılan Muhterem Nur, 'Bir an önce ona kavuşmak için kalbim rahatsız olduğu halde tedavi olmuyorum' diyerek yürek burktu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2013 Güncelleme 11 Mart 2013, 02:06
Ölümüne aşk

İÇİNDEKİLER

Bundan 8 gün önce gözlerini hayata yumarak tüm Türkiye'yi yasa boğan Müslüm Gürses'in vefatına kuşkusuz en çok eşi Muhterem Nur üzüldü. Merhum sanatçıyla dillere destan bir aşk yaşayan Nur, eşinin ölümünün ardından hayata küstü. Muhterem Nur, Türkiye gazetesine verdiği röportajda acısını şöyle dile getirdi: "Evde yanımda ölseydi, ikimiz birlikte ölecektik. Çünkü kalp kapakçıklarım çok rahatsız. Ameliyat ettirmeyi de düşünmüyorum. O rahatsızlıkla beraber yaşayacağım ki çabuk gitmek, bir an önce ona kavuşmak için."

'KİMSESİZ ÖLMÜŞ GİBİYDİ!'
34 yıldır sevdiği adamın yüzüne en son, Zincirlikuyu Mezarlığı'nın gasilhanesinde baktığını belirten Muhterem Nur, hissettiklerini anlattı: "Kocamı en alt çekmeceye koymuşlar. Gelişigüzel bir Amerikan bezine sarmışlar. Tam bir paçavra. O bez de kan içindeydi. Çok ağladım. Kimsesiz ölmüş gibiydi." Hastane sürecinde birçok insanın yanında olduğunu ifade eden Muhterem Nur, "Tayyip Bey, her gün aradı. İhtiyacımı sordu. Kardeşi Mustafa Bey, sürekli hastanedeydi" dedi. Bu arada Müslüm Gürses için dün ölümünün 7. günü nedeniyle Şişli Camii'nde mevlit okutuldu. Nur; mevlit boyunca güçlükle ayakta durabildi.

SON DEFA ÖPEMEDİM
Yakınlarının bir şey olur endişesiyle morga indirmediği Muhterem Nur, cenazede merhum eşi Müslüm Gürses'in tabutuna böyle sarılmıştı. Müslüm Gürses'i morgda göremediği için çok üzgün olan Nur, "Doktor nezaretinde beni onun yanına indirebilirlerdi. Kocamı orada öpecektim, onunla konuşacaktım. Ben onu duymayacaktım fakat o beni duyacaktı" diye serzenişte bulundu.