Moda dünyası hareketlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2013 Güncelleme 11 Mart 2013, 03:18
Moda dünyası hareketlendi

İÇİNDEKİLER

Baharın gelmesiyle moda haftaları birbirini takip eder oldu. Önce Milano, Londra, New York Moda haftaları, ardından da Paris Moda Haftası geçtiğimiz günlerde müthiş bir organizasyonla final yaptı.
Alexander McQueen, Hakaan, John Galliano, Chanel, Hussein Chalayan, Yves Saint Laurent, Dior, Louis Vuitton ve Gaultier gibi dünyaca ünlü markalar yeni tasarımlarını tanıttı… Ünlü tasarımcıların koca bir yıl çalışarak hazırladıkları koleksiyonlar bu tip organizasyonlarla moda takipçilerine sunuluyor. Moda deyince akla gelen tüm şehirler organizasyonlarını bitirdi.
Gözler şimdi İstanbul'da...
12 Mart'ta İstanbul Moda Haftası başlıyor… Bu yıl 'Mercedes Benz Fashion Week' adını aldı... Cengiz Abazoğlu, Ayşe Deniz Yeğin, Gamze Saraçoğlu, Nihan Buruk, Özgür Masur, Nihan Peker, Simay Bülbül, Tuvana Büyükçınar ve Arzu Kaprol gibi bir ok Türk modacı yeni koleksiyonlarını görücüye çıkaracak… Her yıl sergilenen tasarımların yanı sıra, olaylara da sahne olan İstanbul Moda Haftası'nda bakalım bu yıl neler yaşanacak?

***
YENİ NESİL FUTBOLCU EŞİ
Geçmiş yıllarda bir futbolcunun eşinden söz ederken; ya eski modellik kariyeri ya cesur kıyafetleri ya da geçirdiği estetik operasyonlar konuşulurdu… Son zamanlarda futbolcu eşlerinin duruşlarının değiştiğini gösteren bir isim dikkatimi çekiyor.
Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal.
Topal, 'İsimsiz' adlı bir şiir kitabı yazarak kitabın tüm gelirini Türk Böbrek Vakfı'na bırakmıştı.
Vakfa bırakmış bırakmasına ama kitabın satış operasyonunu hiç bırakmamış. Kitabın satışı için bizzat çalışan Selda Topal, hedeflediği satış rakamını aşmış.
Dostlarının fısıltısı: "Selda'nın bir şirketi olsa ancak bu kadar mesai harcar, o kadar mütevazı ki; bir şey yapmadığını düşünüp, daha nasıl fayda sağlarım diye her gün kafa patlatır"… Topal'ın bu sıkı çalışması meyvelerini vermiş. Şimdiden 5 diyaliz makinası alacak kadar kitap satışı gerçekleştirilmiş.
Kendini 1 yaşını geçen oğlunun bakımının yanı sıra kendini böbrek hastaları yararına çalışmaya adayan Topal'ın bu örnek duruşu koca bir alkışı hak etmiyor mu?

***
EVLİLİK YOLUNDA
Attığı efsane gollerin yanı sıra ayağıyla basket atan tek Türk futbolcusu Sergen Yalçın… Kendine has tarzı ile futbolun uçarı çocuğu oldu hep. Gece hayatına olan düşkünlüğü taraftarlarını üzüntüye düşürse de o "altın sol ayak" olarak kaldı. Hızlı gece hayatı, bitmeyen aşk serüvenleri Sergen Yalçın'ın çizdiği hızlı profili perçinledi. Şimdi sıkı durun! Bir dönemin efsane futbolcusu, şimdilerin "beğenmeyen jüri üyesi" Sergen Yalçın 41 yaşında mutlu bir aile hayatı için ilk adımı atıyor. Haftasonu Kelebeğin Rüyası filmini izlemek için Kanyon'a gelen Yalçın, yalnız değildi. Almeda Abazi ile filmi izleyen Sergen Yalçın "Bu ilişkim çok ciddi, artık ben de mutlu bir yuvam olsun istiyorum" diyormuş…

***
ELİTLERİN EĞLENCE MABEDİ
Geçtiğimiz hafta, gece hayatının düzenlenen konsept partileriyle yeni bir soluk kazandığını yazmıştım.
Meğer eğlence hayatındaki bu değişim sadece mekanlarda yaşanmıyormuş! Eskiden her gece farklı bir kulüpte karşımıza çıkan Baran Süzer son dönemde adeta görünmez olmuştu. Süzer'in gece hayatına ara verdiği düşünülürken meğer o eğlenceyi evine taşımış!
Ritz Carlton'ın en üstü katında bir penthouse dairesi olan sosyetik playboy; burada arkadaşlarına özel parti yapmaya başlamış.. Hem de ne parti! Her detayıyla bizzat kendisi ilgilenen Süzer'in partileri kulaktan kulağa dolaşır olmuş… Süzer'in geçtiğimiz hafta yaptığı parti ise tam anlamıyla İstanbul'un elitlerini buluşturmuş. Alican Ulusoy, Hacı Sabancı, Alinur Velidedeoğlu ve Özlem Önal konuklardan sadece birkaçı… Baran Süzer'i eğlence hayatında bir yatırımcı olarak görürseniz sakın şaşırmayın. Hem konukları hem de konsepti dilden dile dolaşan kaç isim vardır İstanbul'da?

***
HAFTANIN ENLERİ
HAFTANIN FİLMİ: GELMEYEN BAHAR
HAFTANIN DİZİSİ: KARADAYI
HAFTANIN MEKANI: SCOTCH
HAFTANIN RESTORANI: KAŞIBEYAZ
HAFTANIN GÜNDEMİ: MÜSLÜM GÜRSES