Paketli gıdalar, fast food ve trans yağın vücuda verdiği zararlar nelerdir?
Besin, içindeki vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla vücuttaki tüm metabolik faaliyetleri destekler. Ama paketli gıdalar, fast food'lar, trans yağlar sistemi tarumar eder. Bunların içinde öyle kimyasallar vardır ki vücutta kronik enflamasyona neden olur. Kronik enflamasyon vücudun bu taarruza verdiği cevaptır. Vücut yangın yerine dönüşür ve bu durum diyabetten
kansere, romatizmal hastalıklara kadar tüm hastalıkların serpilip, gelişmesi için mükemmel bir ortam yaratır.food ve trans yağın vücuda verdiği zararlar nelerdir?
İŞKEMBE ÇORBASI İÇİN
Türk yemekleri, hastalıklara karşı koruyucu mudur?
Sağlığımız ne zaman bozuldu biliyor musunuz? Her köşe başında bir pizzacı, bir hamburgerci açılmaya başladığında. Eskiden bunların yerinde, işkembe ve paça çorbası içebileceğiniz lokantalar vardı. Bu yiyeceklerin kıymetini bilmeyip bir kenara ittik. Bol miktarda kollajen içeren sakatatlar eklem ve kemik sağlığı açısından gereklidir. Kollajenin hayati bir önemi daha var: Bağırsak geçirgenliğini önlemek. Pek çok hastalığın kökeninde bağırsak geçirgenliğinin bozulması ve toksik maddelerin bağırsak duvarından geçerek kana karışması vardır. Sakatatların özellikle romatizmal hastalıklarda son derece olumlu bir etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kalp krizinden
kansere tüm hastalıklara karşı koruyucudur.
KORUYUCU ÇÖREKOTU
Baharatların, sağlığımıza olan faydaları nelerdir?
Kimyon, kekik, kırmızıbiber, safran, zencefil, zerdeçal, biberiye ve çörekotu sağlığı destekleyen,
kronik hastalıkları önleyen antioksidanlar özel bileşenler içerir. Özellikle
çörekotu ve zerdeçal üzerine pek çok bilimsel araştırma yapılmıştır. Bulgular bu baharatların sadece
kanseri önlemede değil tedavi etmede de etkili olduğunu gösteriyor.
FİTOTERAPİ UZMANI DR. ÜMİT AKTAŞ
BİTTİ