Doğal antibiyotik sarımsak! Uzmanlar uyardı: İşkembe çorbası ömrü uzatır...

Uzun ve sağlıklı bir ömür için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Dr. Ümit Aktaş, “Sarımsak doğal antibiyotiktir. Mutlaka tüketin” diyor. Şöyle devam ediyor: Sakatat yemek, romatizmadan korur. İşkembe çorbası ise ömrü uzatır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2019 Güncelleme 02 Haziran 2019, 07:56
Doğal antibiyotik sarımsak! Uzmanlar uyardı: İşkembe çorbası ömrü uzatır...

İÇİNDEKİLER



Modern
hayat, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Diyabetten tansiyona, romatizmadan kansere her yaştan insanı tehdit eden hastalıklardan korunmanın yolu ise sağlıklı ve doğal beslenmekten geçiyor. Ezber bozan açıklamalarıyla dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, TAKVİM gazetesinin sorularını yanıtlıyor. Şu bilgileri veriyor:


Bitkisel çaylar, hangi hastalıkları tedavi eder?
Sağlıklı yaşamak isteyen herkes, geleneksel tıpta binlerce yıldır kullanılmakta olan şifalı bitkilerden faydalanmalı. Bitkisel çaylar hastalıkların ortaya çıkmamasını sağlar ve sağlığı destekler. Hastalık ortaya çıktığında da hastalığın seyrini yavaşlatmada fayda sağlar. Yeşil çayın içindeki bileşenler kansere karşı koruyucudur. Zeytin yaprağı insülin direnciyle ve diyabetle savaşır. C vitamini deposu kuşburnu çayı bağışıklık sistemini destekler. Uyku probleminiz mi var? Ciddi yan etkileri olan uyku ilaçları yerine Alman papatyası, lavanta ve melisa ile hazırladığınız bitki çayını içebilirsiniz. Bitkisel östrojenler içeren adaçayı menopoz semptomlarını hafifletir, antiseptik etkisiyle öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir. Nane çayı mideyi yatıştırmakta, alerji semptomlarını hafifletmekte de etkilidir.


Bir insanın, tüketmesi gereken mucize besinler nelerdir?
Bamya harika bir sebzedir. Tüm sindirim sistemini kansere karşı korur. Bir diğer mucize besin ise enginardır. Karaciğeri yeniden hayata döndürecek kadar şifalıdır. Doğal antibiyotik olan sarımsak, kansere karşı güçlü bir savunma hattı yaratır. Brokolinin hem kanserden korumada hem de tedavide etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tabii kalp dostu alıç meyvesini; beyin sağlığını destekleyen, diyabetten koruyan cevizi; bir arı mucizesi olan ve uzun yaşamla ilişkilendirilen arı polenini de de unutmamak lazım.


Paketli gıdalar, fast food ve trans yağın vücuda verdiği zararlar nelerdir?
Besin, içindeki vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla vücuttaki tüm metabolik faaliyetleri destekler. Ama paketli gıdalar, fast food'lar, trans yağlar sistemi tarumar eder. Bunların içinde öyle kimyasallar vardır ki vücutta kronik enflamasyona neden olur. Kronik enflamasyon vücudun bu taarruza verdiği cevaptır. Vücut yangın yerine dönüşür ve bu durum diyabetten kansere, romatizmal hastalıklara kadar tüm hastalıkların serpilip, gelişmesi için mükemmel bir ortam yaratır.​food ve trans yağın vücuda verdiği zararlar nelerdir?


İŞKEMBE ÇORBASI İÇİN

Türk yemekleri, hastalıklara karşı koruyucu mudur?
Sağlığımız ne zaman bozuldu biliyor musunuz? Her köşe başında bir pizzacı, bir hamburgerci açılmaya başladığında. Eskiden bunların yerinde, işkembe ve paça çorbası içebileceğiniz lokantalar vardı. Bu yiyeceklerin kıymetini bilmeyip bir kenara ittik. Bol miktarda kollajen içeren sakatatlar eklem ve kemik sağlığı açısından gereklidir. Kollajenin hayati bir önemi daha var: Bağırsak geçirgenliğini önlemek. Pek çok hastalığın kökeninde bağırsak geçirgenliğinin bozulması ve toksik maddelerin bağırsak duvarından geçerek kana karışması vardır. Sakatatların özellikle romatizmal hastalıklarda son derece olumlu bir etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kalp krizinden kansere tüm hastalıklara karşı koruyucudur.



KORUYUCU ÇÖREKOTU

Baharatların, sağlığımıza olan faydaları nelerdir?
Kimyon, kekik, kırmızıbiber, safran, zencefil, zerdeçal, biberiye ve çörekotu sağlığı destekleyen, kronik hastalıkları önleyen antioksidanlar özel bileşenler içerir. Özellikle çörekotu ve zerdeçal üzerine pek çok bilimsel araştırma yapılmıştır. Bulgular bu baharatların sadece kanseri önlemede değil tedavi etmede de etkili olduğunu gösteriyor.


FİTOTERAPİ UZMANI DR. ÜMİT AKTAŞ

BİTTİ