Faldan zeka cıktı

Şekerin zararlı olduğunu her fırsatta dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, bir ezberi daha bozdu. Çocukların zeka gelişimi için şekersiz Türk kahvesini önerdi: 'Kahve beyin tahribatını önler. Minikleri cin gibi yapar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Faldan zeka cıktı

İÇİNDEKİLER

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarıyla tıp dünyasını sarstı. "Şekeri ağzınıza sürmeyin. Bol bol doğal tereyağ, yumurta ve sakatat tüketin" diyerek yanlış bilinen doğrulara değindi. Hamilelere uygulanan "şeker yükleme testine" karşı geldiği için de meslektaşlarının tepkisini çekti. Prof. Dr. Karatay, şimdi de "Çocuklar içemez" denilen Türk kahvesiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. 'Beynin gıdası' denilen şekerin geçici bir süre enerji ve mutluluk sağladığını, beyne ise gıda vermediğini vurgulayan Karatay, Türk kahvesinin beyin için uyandırıcı etkisi olduğunu söyledi. "Çocuklar, Türk kahvesini şekersiz olmak şartıyla istedikleri kadar içebilir. Kahve, çok güçlü bir antioksidandır. Şeker beyinde tahribat yapar, kahve onu düzeltir, cin gibi yapar" dedi.

MİNİKLERE PAÇA YEDİRİN
Çocuklara bol bol fındık ve fıstık yemelerini de tavsiye eden Karatay, şöyle devam etti: "Çocuklar, fındık, fıstık, zeytin, zeytin yağı, doğal tereyağ, yumurta, kuzu eti ve paça bol bol yemeli. Bunların içinde çocukların büyüme çağında çok ihtiyaçları olan kalsiyum, protein, mineral, vitamin, omega 3 ve bütün yağlar bulunur. Anneler, okula giderken çocuklarının ceplerine, çantalarına fındık, fıstık, ayran ve ev yapımı yoğurt koysun. Çocuklar ev yoğurdunun içine ceviz koyup kaşıklasın."