Konser işkencesine anında ceza

Ümraniye'de Volkan Konak konserinde ses düzeyi 90 desibeli geçince çevrede yaşayan vatandaşların gecesi kabusa döndü. Mekana 18 bin TL'lik ceza kesildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2010 Güncelleme 05 Ağustos 2010, 16:58
Konser işkencesine anında ceza

İÇİNDEKİLER

Gürültü kirliliğini engellemek amacıyla başlatılan ses denetimlerine bu kez Volkan Konak'ın sahneye çıktığı mekan takıldı. Konak, önceki gece İstanbul Ümraniye'deki Fevzi Hoca Restoran'da düzenlenen Trabzonlu İşadamları Derneği'nin yemeğinde sahne aldı. Aralarında Yılmaz Ulusoy, Ali Ağaoğlu, Ergun Gürsoy ve Kadir İnanır gibi isimlerin yer aldığı konuklar, Konak'ın şarkılarıyla coştu.

ŞİKAYET YAĞDI
Geç saatlere kadar süren konserde tüm uyarılara rağmen ses sınırı aşılınca, çevredekilerin gecesi kabusa dönüştü. Evlerinde oturmakta ve uyumakta güçlük çeken vatandaşlar, çareyi Çevre İl Müdürlüğü'ne konser işkencesini bildirmekte buldu. Şikayetler üzerine harekete geçen ekipler, ses düzeyi 90 desibeli aştığı için 18 bin lira gürültü cezası kesti.

BİRPINAR KONAK'A DAVA AÇMIŞTI
İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar ve şarkıcı Volkan Konak arasında bu yaz başında tatsız bir olay daha yaşanmıştı. Kuruçeşme Arena'da verdiği konser, ses engeline takılan Konak, sahnede ağır sözler sarf etmişti. Konak'ın hakarete varan sözlerini üzerine alınan Birpınar, ünlü şarkıcıya manevi tazminat davası açmıştı.

İŞLETMELER UYMUYOR
1 Haziran itibariyle yapılan ses denetimleri sonucunda, desibel sınırını aşan 4 işletmeye toplamda 108 bin TL'lik para cezası kesildi. Reina, Sortie, 8th HILL gibi eğlence merkezlerine ise 3'er günlük faaliyet durdurma cezası verildi. Mekanlarda ses düzeyi 5 desibeli aştığı takdirde 15 bin TL, ikinci tekrarında iki katı, üçüncü tekrarında ise 45 bin TL para cezası veriliyor. Ses denetimi 23.00 ila 04.00 saatleri arasında yapılıyor.