Lacivert 28 Şubat özel sayısı ile çıktı

Lacivert Dergi 10’uncu sayısı ile raflarda yerini aldı. Lacivert Şubat sayısında, kaynak olacak bir çalışmaya imza atarak darbenin 18’inci yılında tüm dergiyi ‘28 Şubat’ dosyasına ayırdı.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 04 Şubat 2015, 15:02
Lacivert 28 Şubat özel sayısı ile çıktı

İÇİNDEKİLER

28 Şubat sürecinin aktörleri, o dönemin gazete haberleri, köşe yazıları, antidemokratik ve gayriinsani uygulamaları hafızaları tazelemek için Lacivert'in sayfalarında tartışmaya açıldı. Lacivert'in '28 Şubat' sayısı, kütüphanenizde mutlaka bulunması gereken bir çalışma.
Lacivert'in '28 Şubat' sayısında, her sayı olduğu gibi yine çarpıcı makalelerle, röportajlarla, analizlerle dosya konusu derinlemesine işleniyor. Darbeye giden sürecin ve sonrasının toplumsal, siyasi ve ekonomik yönleriyle geniş bir yelpazede ele alındığı dosya çalışmasında, 28 Şubat darbesi tüm cepheleriyle masaya yatırılıyor.

Tanıklıklar ön planda

Lacivert'in '28 Şubat' sayısında, 1999 yılında Meclis'te yemin etmesi engellenen Merve Kavakçı İslam başta olmak üzere sürecin tanıkları makaleler ve söyleşilerde 28 Şubat'ın farklı yönlerine değiniyorlar. Merve Kavakçı İslam, '28 Şubat'ı yeniden düşünmek' başlıklı yazısında başörtüsü karşıtlığının sebeplerini ve 28 Şubat sürecindeki yansımalarını anlatıyor. Sultan Işık'ın hazırladığı dosya röportajında ise gazeteci yazar Gülay Göktürk, 28 Şubat'ın nedenlerini ve sonuçlarını tartışırken "Vesayet rejimi kendi kuyusunu kazdı" diyor. Meryem İlayda Atlas'ın 'Bir yasağın hikâyesi: Bilgi Üniversitesi' başlıklı yazısı ise üniversitelerdeki başörtüsü yasağını konu ediniyor.

Şubat'ın kadınları 'ikna odası'nda

Lacivert'in odak grup çalışması olarak hazırladığı 'ikna odası' sohbetlerinde de bu ay 28 Şubat sürecini yaşayan kadınlar yer alıyor. Peruktan çıkan böceklerden darbenin psikolojik etkilerine kadar pek çok şeyin konuşulduğu 'ikna odası' postmodern darbenin toplumsal etkilerini okuma fırsatı sunuyor. Ayrıca 28 Şubat'ta erkeklerin durumunun işlendiği 'Şubat'ın erkekleri' makalesi, 28 Şubat hakkında Zeynep Bayramoğlu'nun sorularına cevap veren başörtülü kadınların hikâyelerinin yer aldığı 'Kadraj' sayfası, ordudan atılan askerlerle ilgili bir söyleşi, Mehmet Ali Birand'ın 28 Şubat belgeselinin eleştirisi, başörtüsü yasaklarından dolayı bir dönem yoğun talep gören Viyana hakkında izlenim yazısı, 28 Şubat'ta öne çıkan figürler ve dönemin dikkat çekici haberleri bu ay Lacivert sayfalarında okuyacağınız konulardan bazıları.

Lacivert Dergi