Lacivert ‘Amerika’ dosyasıyla çıktı!

Giriş Tarihi 30 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 10:46
Lacivert ‘Amerika’ dosyasıyla çıktı!

İÇİNDEKİLER

Lacivert Dergi 9'uncu sayısı ile raflarda yerini aldı. Lacivert Ocak sayısında, Ferguson olaylarıyla gündemimize oturan Amerika ve şiddet konusunu ele alıyor. Dünyaya demokrasi ihraç eden ABD'nin kendi içindeki antidemokratik uygulamalarının ve siyahi Amerikalılar açısından kâbusa dönüşen Amerikan Rüyası kavramının ele alındığı 'Amerika' sayısında, her sayı olduğu gibi yine çarpıcı makalelerle, röportajlarla, analizlerle dosya konusu derinlemesine tartışılıyor.

Ocak sayısıyla okurlarıyla buluşan Lacivert, son yüzyılın en tartışmalı ülkesi olan ABD'yi ve dünyaya pazarladığı kavramları bütün boyutlarıyla masaya yatırıyor. ABD medyasının toplumsal olaylardaki ikiyüzlülüğünden ABD sinemasının iç ve dış politikayla olan ilişkisine, değişimin değil statükonun yanında yer alan süper kahramanlardan seküler ABD'nin dindar başkanlarına kadar çok geniş bir yelpazede ele alınan dosya çalışmasında, Türkiye'de ve Ortadoğu'da sahnelenen toplumsal olaylara da değiniliyor. Meryem İlayda Atlas'ın hazırladığı dosya röportajında ise Kaliforniya Berkeley Üniversitesi'nden Dr. Hatem Bazian; ADB politikaları, beyaz egemenliği, şiddet ve İslamofobi çerçevesinde ufuk açıcı değerlendirmelerde bulunuyor. ABD'yi içerden eleştiren Bazian'ın röportajı, Ferguson olaylarını ve sonrasında gelişen gündemi yorumlamak adına oldukça faydalı ipuçları sunuyor.

Çalışan kadın konusu 'ikna odası'nda
Lacivert'in 'Amerika' sayısında, dosya makaleleri dışında da pek çok dikkat çekici yazı bulunuyor. Haşmet Babaoğlu'nun umut ve umutsuzluk üzerine yazdığı makale, Nagihan Haliloğlu'nun 'muhteşem Amerikan romanı' kavramını ele aldığı kitap eleştiri yazısı, Sultan Işık'ın 'Wag the dog' filmini işlediği sinema yazısı, Yaylagül Ceran Karataş'ın hazırladığı 'kötülük atölyesi'nin ilk bölümü, Amerika gezi yazısı, bu ay Lacivert sayfalarında okuyabileceğiniz konulardan bazıları. Lacivert'te bu ay ilk defa okuyacağınız 'İkna odası' bölümünde ise çalışan kadınlar etrafında dönen tartışmalar ele alınıyor.

Lacivert'in portre sayfasında bu ay, hayatını kadın hakları mücadelesine adamış bir Osmanlı aydını Nezihe Muhiddin, yüz yüze sayfasında ressam Serap Ekizler Sönmez yer alıyor. Kısa cevap bölümünde ise son dönemin dikkat çeken genç şairlerinden Güven Adıgüzel, Lacivert'in sorularını yanıtlıyor. Lacivert'te ayrıca; dünyadan ilginç portreler ve haberler, aylık kültür-sanat ajandası ve iyi şeyler yapmak için seçenekler sunan 'iyi şeyler ajandası', Twitter ve kitap tanıtım sayfaları yer alıyor. Lacivert 9'uncu sayısında okurlarının karşısına yine oldukça iddialı ve kaliteli içerikle çıkıyor.
Ayrıca Lacivert'in okurlarına bir de Lacivert yeni yıl takvimi sürprizi var!

Lacivertdergi.com