2025-2026 KYK e-Devlet burs başvuru sonuçları açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2025 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler, burs ve kredi sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek. Sonuç ekranına erişen adayların, hak kazanmaları halinde taahhütnamelerini belirtilen süre içinde onaylamaları gerekiyor.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
2025-2026 KYK e-Devlet burs başvuru sonuçları açıklandı!

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. (Fotoğraf: AA)KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. (Fotoğraf: AA)

Burs ve öğrenim kredisi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 9 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin önce anne veya babalarının e-Devlet'i üzerinden veli onayı vermesi, ardından kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayı vermesi gerekiyor.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise, kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ya da yurt müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabiliyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları, e-Devlet ekranı üzerinden sorgulanabilecek.

Öğrenciler başvuru sonuçlarını https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama adresi üzerinden öğrenebilecek.

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. (Fotoğraf: AA)KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. (Fotoğraf: AA)

2025-2026 KYK BURSU NE KADAR?

2025-2026 KYK burs ve kredi ücretleri henüz belli olmadı.

2024-2025 eğitim öğretim yılında burs ve kredi ücretleri şu şekildeydi:

Ön lisans ve lisans öğrencileri için 3 bin TL,

Yüksek lisans öğrencileri için 6 bin TL

Doktora öğrencileri için 9 bin TL.

2026 yılı KYK burs ve kredi ücreti Aralık ayında yeniden güncellenecek.

YURT DIŞINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLER
Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler için taahhütname onay süresi 16 Kasım Pazar günü saat 23.59'da sona erecek. Taahhütname onayının ardından bu öğrencilerin yurt içinde ikamet eden bir kefil vasıtasıyla kefaletname hazırlatması gerekiyor.

Türkiye'deki noterler tarafından yürütülen kefaletname işlemleri için ise öğrencilerin 30 Kasım Pazar gününe kadar süresi bulunuyor. Noterlik Bilgi Sistemi (NBS) üzerinden kontrol edilen kefaletnamelerin fiziki olarak gönderilmesi gerekmiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN