Elazığ'da en acı ders!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde 41 kişi hayatını kaybetti. Elazığ depremi nedeniyle ara verilen eğitime, dün başlandı. Felakette hayatını kaybeden öğrenciler için öğretmenleri ve arkadaşları gözyaşı döktü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2020 Güncelleme 25 Şubat 2020, 07:02
Elazığ’da en acı ders!

İÇİNDEKİLER

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde 41 kişi hayatını kaybetti. Ara verilen eğitim, dün yeniden başladı. Ancak öğrenciler için okullarda yas vardı. Mustafapaşa Mahallesi'ndeki Kalay apartmanının çökmesi sonucu hayatını kaybeden Salih İnce'nin (7) eğitim gördüğü Naide Karakaya İlkokulu'nda da dün dersler başladı. Öğretmen Zuhal Munzur, öğrencisinin fotoğrafına bakarak gözyaşlarına boğuldu. Munzur, "Yavrumun sesi kulağımdan, yüzü gözümün önünden gitmiyor. Tarifsiz bir acı" dedi. Sınıf arkadaşları ise Salih'i özlediklerini aktardı.



VAN'DA YARALAR SARILIYOR

İran'da meydana gelen deprem nedeniyle Başkale'de 9 kişi hayatını kaybetti. Hak sahibi vatandaşlara kalıcı konutlar için çalışma başlatıldı. Öte yandan Van Saray'da dün 18.05'te 4.3'lük bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, Turanköy Mahallesi'nde büyük paniğe yol açtı.

İSTANBUL'A DİKKAT!
MEGAKENT İstanbul'da yapılan araştırmalar sonucu 7 bin 615 binanın acil yıkılması gerektiği ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem dönüşümüyle ilgili 230 milyar liralık proje yürütüldüğünü açıkladı.



Öğretmen Zuhal Munzur, "Yavrum Salih'in sesi kulağımdan, yüzü gözümün önünden gitmiyor" diye ağladı.