Talan edilen Kapadokya için yetkililer harekete geçti! AK Parti bölgeyi korumak amacıyla kanun teklifinde bulunacak

Kapadokya, Şubat ayında talan edildi. TAKVİM’in haberinden sonra yetkililer harekete geçti. Bugüne kadar 67 kaçak yapının yıkıldığı belirtildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise bölgeyi korumak için kanun teklifinde bulunacaklarını söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2019 Güncelleme 09 Mayıs 2019, 11:07
Talan edilen Kapadokya için yetkililer harekete geçti! AK Parti bölgeyi korumak amacıyla kanun teklifinde bulunacak

İÇİNDEKİLER

Masallar kenti Kapadokya, Şubat ayında talan edilmeye başlandı. Bölgedeki kaçak binalar ile Peribacaları'nın ortasına yapılan otel inşaatları büyük tepki topladı.

TAKVİM'in haberinden sonra ise yetkililer düğmeye bastı. O dönem Üçhisar Beldesi'nde İyi Parti ve CHP'nin ortak adayı olan Mehmet Türke'nin de bölgede kaçak oteli olduğu saptandı. Otel, yıkılacaklar listesine alındı. 16 Şubat'tan bugüne kadar ise bölgede toplam 67 kaçak yapının yıkıldığı vurgulandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise dün Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı.

Muş, "Kapadokya'nın doğal yapısı korunacak. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Oradaki yetki karmaşasından dolayı maalesef kaçak yapılaşmalar ortaya çıkabiliyor. Birinci amacımız, bunların önüne geçmek ve oranın doğal güzelliklerini mutlak anlamda korumak" diye konuştu.

ENGEL OLAMADILAR
İP ve CHP'nin ortak adayı olan Mehmet Türke yıkım için otel yolunu otomobiliyle kapatarak ekiplerin girmesine engel olmaya çalışmıştı. Jandarma ise tutanak tutmuştu. Daha sonra bölgede yıkım çalışmaları başlamıştı...

Gazetemizin 17 Şubat 2019 tarihinde yaptığı haberin ardından kaçak yapılar yıkılmaya başladı.