Hoşçakal usta

Dünyaca ünlü foto muhabiri Ara Güler, dün son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşları usta için aktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2018 Güncelleme 21 Ekim 2018, 00:33
Hoşçakal usta

İÇİNDEKİLER

USTA foto muhabiri Ara Güler için Galatasaray Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende Güler'in hayatını anlatan bir film gösterildi. Ara Güler'in Türk bayrağına sarılı naaşı da platforma konuldu. Karanfillerin yer aldığı platformda, mumlar yakıldı. Yakınları ve sevenleri tabutun başında gözyaşlarını tutamadı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ara Güler 'Hatıraların olduğu yere memleket denir' diyordu. O fotoğrafları ile bir memleket destanı yazmıştı" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Son mülakatlarından birinde 'Ben milletin kokusunu almışım, benim zenginliğim budur.' demişti. Hakikaten o kokuyu bütün dünyaya tattırabilen, hissettirebilen büyük bir ustaydı" dedi. Güler'in cenazesi, buradaki tören sonrasında Şişli Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.



​TÜRK BAYRAĞINA SARILDI
Duayen foto muhabiri Ara Güler, dün son yolculuğuna uğurlandı. Güler'in mezarına baba ocağı Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'ne bağlı Yaycı köyünden gönderilen toprağın döküldüğü vurgulandı.

Ayrıca ilçeden karayemiş olarak adlandırılan dut ve çeşitli meyve kuruları da yollandı. Fotoğrafları ile gönüllere dokunan Ara Güler'in naaşı, Başkan Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Türk bayrağına sarıldı.