JÖH-PÖH-HÖH

80 milyondan oluşan 'Halk Özel Harekat’ın kalbi, Afrin’deki kahraman ordumuz için attı. Askerlerimize dua ve destek yağdı. PÖH ve JÖH’ler de sınırda ‘hazır olda’ beklemeye başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2018 Güncelleme 01 Şubat 2018, 00:41
JÖH-PÖH-HÖH

İÇİNDEKİLER

Türkiye, sınır hattını terör örgütlerinden temizlemek için sınır ötesi operasyon düzenledi. Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı 13. gününe girdi. Mehmetçik terör örgütü PKK-YPG mevzilerini yerle bir etti. Türkiye, Afrin'deki askerlerimize kilitlendi. 7'den 70'e herkes, harekata katılan kahraman askerlerimize hem moral hem destek verdi. Siirtli kadınlar, Afrin'deki birliklerimiz için dua etti. Sinem "Türk, Allah'ın izniyle bu mücadeleden galip geleceklerine canı gönülden inanıyoruz" dedi.

KINALI KUZULAR...
Hatay'ın Hassa İlçesi'nde de bir grup anne ise aralarında para toplayarak aldıkları kumaşlarla Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için içlik dikti. İzmir'de engelli vatandaşlar, gönüllü olarak askere alınmak ve Afrin'de görev yapmak için askerlik şubesine dilekçe verdi. Tokat'ta yaşayan 16 yaşındaki Yeliz Çakır'da vatani görev için harekete geçti. Eline kına yakan Çakır, Afrin için gönüllü askerlik yapmak amacıyla Askerlik Şubesi'ne gitti. Kütahya'da Kadir Adlım Okulu 5. sınıf öğrencisi Yakup Güven biriktirdiği harçlığını Afrin'de operasyona katılan Mehmetçiklere bağışlayarak herkesin kalbini fethetti.


'HAZIR OL'DALAR
Afrin merkezde sivil halkın evlerine yerleşen, buralarda tuzaklama ve patlayıcı yığınağı yapan teröristlerin temizlenmesi için meskun mahal operasyonuna hız verildi. İlk operasyonun Raco beldesinde başlayacağı öğrenildi. Bunun üzerine Sur, Cizre, Silopi'de PKK'yı hendeğe gömen Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerine "hazır ol" emri verildi.


BİNGÖL'DEN ZEYTİN DALI

TSK, sınır içinde ve dışında teröristlere ağır darbe indirdi. Bingöl Genç'teki operasyonlarda 600 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Operasyonu gerçekleştiren askerler karın üzerine mermilerle "Zeytin Dalı" yazarak Afrin'deki silah arkadaşlarına destek mesajı gönderdi.


16 yaşındaki Yeliz, gönüllü askerlik için başvurdu.


KOL KANAT GERDİLER

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin hayatını alt üst ettiği Kanat Ailesi, Mehmetçik için dua etti. Hazırladıkları ekmeği de Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten askerlerimize gönderdi. Aile, "Allah askerimizin başarısını daim etsin" dedi...


MEMLEKETİN CAN SİMİDİ

Vatandaşların Afrin'de operasyona katılan askere yönelik sevgisi, herkesin kalbini fethetti. Zonguldaklı simitçi İbrahim Bilge de 1 günlük hasılatını askerimize gönderdi.