Konakta tek kurşun

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın işadamı oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, yatağında silahla vurulmuş halde bulundu. İstanbul polisi, Beykoz Konakları’ndaki olayın, intihar olma ihtimaline dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2017 Güncelleme 17 Aralık 2017, 00:24
Konakta tek kurşun

İÇİNDEKİLER

ANAVATAN Partisi eski Başkanı ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ı yıkan olay... Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz, Beykoz Konakları'ndaki evinde yatağında başından vurulmuş halde bulundu. Korumalar, önceki akşam saatlerinde Yılmaz'ı eve bıraktıklarını sabah saatlerinde de dışarı çıkmak için tekrar eve geldiklerini söylerken, "Kapıyı çalmamıza rağmen açmadı. Kendisine telefonla ulaşmaya çalıştık. Ancak telefonu da açmayınca şüphelenip çilingir çağırdık. Çilingir kapıyı açtığında kendisini şakağından vurulmuş halde bulduk. Silah başucundaydı" dedi. Komşuların ifadesi üzerine evden tek el silah sesi duyuldu. Mehmet Yavuz Yılmaz'ın evde çalışanları bir gün önce izne gönderdiği öğrenildi. Polis ekiplerinin yapmış olduğu ilk incelemelere göre Mehmet Yavuz Yılmaz'ın ayakta sağ taraftan sıkılan kurşunla intihar etmiş olabileceği bildirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu. Olaydaki cinayet ihtimali de araştırılıyor. Bu arada Yavuz Yılmaz'ın epilepsi nöbeti geçirmiş olabileceği de iddialar arasında yer aldı. Mesut Yılmaz, bir süre önce eşi Berna Yılmaz'ın kalp rahatsızlığı nedeniyle gittiği Los Angeles'ta bulunuyordu. Uçak dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Acılı çift, hemen oğullarının cenazesinin bulunduğu Florence Nightingale'e koştu... Yılmaz'ın ölümünde kullanılan silahın 1993 yılında babasına hediye edilen "toplu" olarak bilinen antika bir silah olduğu öğrenildi. Yılmaz, yarın Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



Mehmet Yavuz Yılmaz

​ERDOĞAN ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acı haber sonrası Türkiye'ye dönen Mesut Yılmaz'ı aradı. "Gelen haberle derinden büyük üzüntü yaşadım. Her zaman yanınızdayım" diyerek taziyelerini bildirdi. Yılmaz'ın ölümü, TBMM'de de büyük üzüntüyle karşılandı.




EVLADA FERYAT
Acı haberi ABD'de alan Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz, ilk uçakla Türkiye'ye döndü. Acılı çift, İstanbul'a gelir gelmez, hemen oğullarının cenazesinin bulunduğu Florence Nightingale Hastanesi'ne koştu. Yakınları feryat eden Berna Yılmaz'a sarıldı.



Hastaneye koşan Mesut Yılmaz'ı, kardeşi Turgut Yılmaz ve Abdurrahim Albayrak'ın da aralarında olduğu çok sayıda işadamı ve siyasetçi karşıladı. Ayakta durmakta güçlük çeken Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı.




Üzücü haber ile ilgili ilk bilgileri Yılmaz ailesinin dostu Abdurrahim Albayrak verdi.
Mehmet Yavuz Yılmaz'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Abdurrahim Albayrak, "Üzüntümüz çok büyük. Maalesef Mesut Yılmaz beyin ve Berna hanımın haberleri yok. Çünkü ABD'ye bir tedavi için gitmişlerdi. Normal gelişleri bu akşamdı. Sabah olay olduğunda uçaktaydılar. Şu anda haberleri yok. Ben de havalimanına gideceğim uçaktan almak için. Zaten uçakta internetleri kapattırdık ki kimse bilgi veremesin ona. Ama nasıl söyleyeceğiz nasıl yapacağız Allah bilir" diye konuştu. Albayrak, olayın intihar olup olmadığı yönündeki bir soruya "Böyle bir ölüm Allah kimsenin başına vermesin. Önce Beykoz Devlet Hastanesi'ne gittik. Orada bakıldı. Sonra Adli Tıp Kurumu'na geldik. Zincirlikuyu'ya götürüyoruz. Anlık bir şey. Bilemiyoruz. Bir Allah şahit" yanıtını verdi.

TAZİYE MESAJLARI
Mehmet Yavuz Yılmaz'ın ölüm haberi Meclis'te bütçe çalışmalarının yapıldığı sırada geldi. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile yerlerinden söz alan AK Parti, CHP, HDP ve MHP grup başkanvekilleri de başsağlığı dileklerini iletti.
Galatasaray Spor Kulübü, Divan Kurulu Üyesi olan Mesut Yılmaz'ın ölen oğlu için yayınladığı taziye mesajında, "1991-1999 yılları arasında 3 kez başbakanlık görevlerinde bulunan, Divan Kurulu üyemiz Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, Yılmaz Ailesi'ne, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" denildi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefat eden oğlu Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet, eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'a, aile fertlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.