Mal operasyonu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2017 Güncelleme 07 Aralık 2017, 02:07
Mal operasyonu

İÇİNDEKİLER

ÜST akıl, ABD'deki kumpas davası üzerinden Türkiye'ye saldırmaya başladı. Bu lobinin içinde CHP de yer aldı. CHP'li eski vekil Aykan Erdemir'in davaya sahte belge taşıdığı vurgulandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Erdemir hakkında "New York Bölge Mahkemesi'ne FETÖ'cülerin hazırladığı 28 Ocak 2014 tarihli sahte raporu götürerek yargılamada delil olarak kullanılmasını sağladığı" gerekçesiyle soruşturma başlattı. Hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Başsavcılık, bu kez CHP'li Aykan Erdemir'in tüm mal varlığına el konulmasını talep etti. İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, başsavcılığın talebinin kabulüne karar verdi. Kararda, "Erdemir'in sahte raporu Amerika'daki mahkemeye götürerek delil olarak kullanılmasını sağladığı, New York Bölge Mahkemesi'nin tanık listesinde olduğu ve firari konumda bulunduğu" kaydedildi.



HESAPLARI İNCELENİYOR
Kararda, şüphelinin atılı suçu işleyip işlemediği konusunda inceleme yapılması ve mal varlığı kaçırmasının önlenebilmesi amacıyla bu kararın alındığı belirtildi. Hakimliğin kararında, "Atılı suçun işlendiğine dair bulgu ve emarelere ulaşılmış olması nedeniyle şüpheli Aykan Erdemir'in taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, banka, şirketler ve diğer tüm kurumlar nezdindeki hak ve alacaklarına, şirket hisselerine CMK 128. maddesi gereğince el konulmasına" hükmedildi.

FETÖKANIT
Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık kumpasından sadece 13 gün önce ABD'ye gitti. Erdemir'in arabuluculuğu sonrası FETÖ'nün ABD imamı olan Faruk Taban'la görüştü. Kılıçdaroğlu ile CHP'liler, Faruk Taban ve FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'ün kardeşi Kemal Öksüz'le toplantı yaptı. Fotoğraf çektirdi. Bu fotoğraf da dava dosyasına kanıt olarak girdi.

Fatih ULAŞ