O çeteye inat yola devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehirlik Şurası'nın kapanışında bir konuşma yaptı. AKM'nin yeni projesini eleştirenlere sert çıktı: Bunlar, kendilerine taş üstüne taş koydurmamayı hayat felsefesi olarak belirlemiş bir çetedir. Artık tahammülümüz yok. 2019 AKM’nin bittiği yıl olacak. İstediğiniz kadar çırpının. 10 yılımızı yediniz. Takoz olanları sığ dünyalarında bırakacağız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2017 Güncelleme 09 Kasım 2017, 00:55
O çeteye inat yola devam

İÇİNDEKİLER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca düzenlenen Şehircilik Şurası kapanış toplantısı dün Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'de taş üstüne taş koydurmamayı hayat felsefesi yapan bir çete olduğunu vurguladı. Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye'nin nasıl büyük bir ülke olduğunu göremeyenlerin ufuksuzluğundan da bıktık, usandık. Esasen bunlar kendilerine taş üstüne taş koydurmamayı hayat felsefesi olarak belirlemiş bir çetedir. İstanbul'da AKM'nin projesini takdim edersiniz, ertesi gün Mimar-Mühendisler Odası hemen bununla ilgili de müracaatta bulunur. Biliniz ki inşallah 2019, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin, o dev opera binasının bittiği yıl olacak. İstediğiniz kadar çırpının, istediğiniz kadar yatın, ne yaparsanız yapın. Böyle yapa yapa 10 yılımızı yediniz. Artık size tahammül yok. Bize takoz olmaya çalışanları ise 15 yıldır yaptığımız gibi kendi sığ dünyalarında bırakır, yolumuza devam ederiz."

MANHATTAN'IN RUHU YOK
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanı merkeze almadan şehircilikte arzu ettiğimiz yere varamayız" dedi. Şunları söyledi: "Bazen böyle sohbet edersiniz, söylenen şudur. Efendim Amerika'nın Manhattan'ı var. Tamam da Manhattan'ın nesi var, ruh yok, ruh. Yazın aydınlık günlerinde dahi oraya girdiğinizde bir karanlık dünyaya girersiniz. Halbuki güneşten nasibini almak önemli değil mi? Onun için paralı olanı zaten Manhattan'da yaşamaz. Onlar daha çok New York'un kenarlarında yaşamayı tercih ederler."



ERDOĞAN'A KUŞ EVİ HEDİYESİ
Toplantıda 9 yaşındaki Nazlı Kaya Kabuk isimli sahne gösterisini sundu. Kaya, gösterisinde kullandığı kuş evini, Erdoğan'ın yanına giderek kendisine hediye etti.

HASAN AY