Kod adı: Kaos

Büyükada’daki toplantıya ilişkin aralarında Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile İsveç vatandaşı Ali Ghravi’nin de bulunduğu 8’i tutuklu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Hainlerin sözde “adalet” yürüyüşü ile ülkeyi karıştırıp, 2. Gezi planı yaptıkları belirtildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2017 Güncelleme 09 Ekim 2017, 02:19
Kod adı: Kaos

İÇİNDEKİLER

Kaos lobisi, "insan haklarını" bahane etti. Büyükada'yı üsleri haline getirdi. 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi gecesi Splendid Otel'de Amerikan Gizli Servisi CIA'nın toplantı yaptığı tespit edildi. Ancak üst akıl karanlık toplantılarından vazgeçmedi. Derin yapının geçtiğimiz Temmuz ayında da Büyükada'daki Ascot Otel'de bir araya geldikleri belirlendi. İhbar üzerine ekipler harekete geçti. Sözde insan hakları savunucusu bir grubun yeni bir Gezi provokasyonu düzenledikleri tespit edildi. Otele operasyon yapan ekipler, ikisi Alman ve İsveç vatandaşı olmak üzere 11 şüpheliyi enseledi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Gizli toplantıyla ilgili yapılan soruşturma tamamlandı. Aralarında Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile İsveç vatandaşı Ali Ghravi'nin de bulunduğu 8'i tutuklu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede; Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Dernekleri'nin temsilcileri de yer aldı. Şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.



2. GEZİ'Yİ PLANLADILAR
İddianamede bir diğer dikkat çeken detay ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı sözde 'adalet' yürüyüşü ile ilgiliydi. Soruşturmaya göre zanlılar, toplumda geniş tabanlı bir tepkinin çıkarılmasını istedi. Bunun için de sözde 'adalet' yürüyüşünü diğer il ve ilçelere yayıp 2. Gezi Parkı ayaklanması çıkarmak için devreye girdi.

NAZİF KARAMAN