Yalnız değilsiniz!

Suriyeli anne, 4 evladını bırakıp gitti. Aç kalan çocuklar pencereye çıkıp gözyaşı döktü. Yürek sızlatan manzara tüm mahalleliyi ağlattı. Yavrulara polis sahip çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2017 Güncelleme 25 Eylül 2017, 00:00
Yalnız değilsiniz!

İÇİNDEKİLER

Yürek burkan olay Adana'nın Seyhan İlçesi'nde yaşandı. Halep'ten kaçan Elşaban Ailesi 2 katlı bir evin zemin katına yerleşti. Burada yaşamaya başlayan anne Nur ve baba Ahmet Elşaban, günlük işlerde çalışarak geçimlerini sağlamaya başladı. Dün sabah saatlerinde anne Nur, eşinin işe gitmesinin ardından 4 çocuğunu bırakıp evden ayrıldı. Acıkıp, pencereye çıkan çocukların ağlaması üzerine yoldan geçen vatandaşlar polisi aradı. Eve gelen ekipler, kapıyı açarak gün boyu yemek yemeyen kardeşlerin yardımına koştu. 4 kardeşin karnını doyurdu. Bir polis ise evin mutfağına girerek bulduğu kaplarda çocuklara süt doldurdu.



'BİZE GELSİNLER'
Olayın duyulmasının ardından, toplanan mahalle sakinleri, çocukları evlerine götürmeyi teklif etti. Çocukların perişan halini gören bazı kadınlar da gözyaşlarını tutamadı. İsimlerinin Hasan (11), Muhammet (2), Hasne (7), Sıdra (10), olduğu belirtilen kardeşler daha sonra eve gelen Çocuk Şube ekibine teslim edildi. Baba Ahmed'e ise telefonla ulaşıldı. Vatandaşlar gözyaşı döken çocuklara, "Üzülmeyin, polislerden size zarar gelmez" dedi. Suriyeli çocuklar, daha sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.