Kızgın tava!

Ünlü doktor Canan Karatay unlayarak kızartılan balığın kanserojen olduğunu söyledi; 50 yıllık balıkçı küplere bindi: Dediğin doğru olsaydı Karadeniz’de kimse kalmazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2017 Güncelleme 14 Ağustos 2017, 01:14
Kızgın tava!

İÇİNDEKİLER

Ezber bozan açıklamalarıyla gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay, yeni bir polemiğe daha imza attı. Balığı unlayarak kızartmanın kanserojen etki yaptığını söyleyen Prof. Dr. Karatay'a cevap 50 yıllık Samsunlu balıkçı Halis Bıyıkoğlu'ndan geldi. Yıllardır aynı şekilde balık yaptıklarını ve hiçbir şikayetin olmadığını söyleyen Bıyıkoğlu, balığın aynı yağda unlayarak bir kez pişirilmesinde hiçbir sakınca olmadığını ifade etti. Yağın aroması kaçmadan balığın pişmesi gerektiğini söyleyen Halis Bıyıkoğlu, "Cips yapar gibi balığı pişirirken olmaz. Çok kaynatırsan yağı motor yağı gibi simsiyah olur. Tabii ki o zararlı ama yağda bir kere pişen balığın hiçbir zararı yok" dedi.

'BİZDE BÖYLE PİŞİRİLİR'
Prof. Dr. Canan Karatay'ın görüşlerine kesinlikle katılmadığını vurgulayan öfkeli balıkçı, "Bazı söyledikleri doğrudur ama buna katılmıyorum. Karadenizliler balığı unlayarak yer. Izgarada ise balık yağa sürülmeden kendi yağıyla pişirilir. En sağlıklısı budur. Şimdiye kadar kızarmış balıktan hiçbir şikayet gelmedi. Bu zamana kadar tavada balık yiyenler kanser olsaydı Karadeniz'de kimse kalmazdı" şeklinde konuştu.

ONDAN DAHA SAĞLIKLIYIM
Prof. Dr. Karatay'ın yanlış konuştuğunu ifade eden Bıyıkoğlu, şöyle devam etti: "Karatay'ı buraya davet ediyoruz. Balığımızı yesin. Kanser olunuyorsa biz olacaktık. 50 senedir bu mesleği yapıyorum. Sağlık sorunum yok. Ben ondan sağlıklıyım. 1 ay bizde balık yesin bakalım kanserin belirtisi var mı! Sadece sıvı yağda yiyecek. O zeytinyağını içiyor. Biz de 1 kere yağda pişiriyoruz."