FETÖşok

FETÖ’nün uşaklığını yapan kimse kaçamadı. İş ABD’deki ortaklara geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye yardım ettikleri iddiasıyla aralarında ABD’li savcı Preet Bharara, CIA eski başkanı John Brennan, CIA eski direktörü Graham Fuller, Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Henri Barkey gibi isimlerin de bulunduğu 17 kişi hakkında inceleme başlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2017 Güncelleme 16 Nisan 2017, 02:17
FETÖşok

İÇİNDEKİLER

İstanbul Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, FETÖ ile irtibatlı oldukları ve yardım ettikleri öne sürülen aralarında ABD'li savcı Preet Bharara, CIA'in eski Başkan Yardımcısı Graham Fuller, Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Henri Barkey'in de bulunduğu 17 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine savcılık söz konusu kişiler hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçları kapsamında başlatıldığı belirtildi.

BÜYÜKADA VE KARAKÖY...
Şüphelilerin Türkiye'ye giriş çıkış yaptıkları tarihler ile FETÖ yöneticileriyle irtibatlarının bulunup bulunmadığını incelemeye alan savcılığın, şüphelilerden bir kısmının 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gün Büyükada'da, bir kısmının da 17 Temmuz'da Karaköy'de yapılan bir toplantıya katıldıklarını tespit ettiği öğrenildi. Söz konusu toplantıların ne amaçla yapıldığı ve tam olarak hangi isimlerin katıldığının araştırıldığı öğrenildi. Haklarında soruşturma başlatılan isimler şöyle; Senatör Charles Schummer, Preetinder Singh Preet Bharara, OFAC Başkanı David Cohen, Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban, Türk Kültür Merkezi Avukat Zafer Akın, Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi Kemal Öksüz, Rumi Forum yöneticisi Emre Çelik, Michael Rubin, Emniyet eski Müdürü Ahmet Sait Yayla, Henry Barkey, Graham E. Fuller, Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonu'ndan Mahmut Yeter, Ralph Peters ve CIA eski Direktörü John Brennan...

HEPSİ YARGILANMALI
17 isim hakkında suç duyurusunda bulunan avukatlardan Rıza Saka önemli açıklamalarda bulundu. Saka, "ABD yönetimi nasıl Türkiye yargısının konusu olmayan, tartışmalı bir meselede Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı hakkında yakalama kararı çıkarabiliyor ve tutuklu olarak yargılayabiliyorsa, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimine karışan ABD'li isimleri yargılamalıdır. 15 Temmuz darbesine destek veren ABD'li bu isimler mutlaka yargı önüne çıkarılmalıdır. Gözaltı kararı pratikte Türkiye sınırları içinde olacağı düşünülebilir. Ama güçlü delillerle İnterpol'den de böyle bir karar çıkarılabilir. Türkiye güçlü bir taleple başvuruda bulunursa ABD'de yargılanmaları bile sağlanabilir" dedi.