Yüzüklerin efendisi

Zeynep Yeşildal, yüzüğünü okul yapılması için bağışladı. İsmet Şimşek ise bu davranıştan dolayı çok duygulandı. İşadamı 15 bin liraya satın aldığı yüzüğü, ‘açılacak okulda sergilenmesi için’ kaymakamlığa bıraktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2017 Güncelleme 15 Mart 2017, 00:25
Yüzüklerin efendisi

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi, eğitime tuğla koymak için kolları sıvadı. Çorlu Kaymakamlığı ve sivil toplum örgütleri, ilçede 24 derslikli "15 Temmuz Şehitler Okulu" yapılması için kampanya başlattı. Gençyaşlı herkes kampanyaya destek olmak için çaba harcadı. Ev hanımı Zeynep Yeşildal'ın yaptığı bağış ise herkesi duygulandırdı. Genç kadın, okul yapılması için parmağındaki yüzüğü çıkartıp, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'a bıraktı. Yeşildal, "Bu yüzüğü şehitler okulu için bağışlamak istiyorum. Eşim bağış yaptı. Ancak o bağış onun bağışı. Ben bana ait olan bu yüzüğü vermek istiyorum" ifadelerini kullandı. Okul için parmağındaki yüzüğü bağışlayan Yeşildal'ın örnek davranışı, basına yansıdı. Kapaklı İlçesi'nde yaşayan işadamı İsmet Şimşek ise yüzük bağışını öğrenir öğrenmez soluğu kaymakamlıkta aldı. Şimşek, Zeynep Yeşildal'ın bağışladığı yüzüğü 15 bin TL'ye satın aldıktan sonra yeniden okula bağışladı. Yeşildal'ın davranışından çok etkilendiğini söyleyen Şimşek, şunları anlattı: "Bu olayı basından öğrendim ve çok duygulandım. Zeynep Yeşildal'ı bu örnek davranışından dolayı kutluyorum. Daha sonra bu yüzüğü 15 bin TL vererek aldım. Ben bu yüzüğü, hikayesi ile açılacak olan okulun bir köşesinde sergilenmesini istediğim için tekrar kaymakamlığımıza bağışladım. Kaymakam Kılıç'ı ve bu projede emeği geçenleri kutluyorum. Tüm hayırseverlerin de böyle bir projeye destek vermeye davet ediyorum."



ANLAMLI BAĞIŞ
Zeynep Yeşildal'ın kaymakama verdiği yüzüğü 15 bin liraya satın alan Şimşek, aynı yüzüğü Kaymakam Kılıç'a teslim etti. Şimşek, "Bu anlamlı yüzüğü, okulda sergilenmesini istediğim için tekrar kaymakamlığımıza bağışladım" dedi.