Geert korkusu

Hollanda bugünkü seçime kilitlendi! Türk düşmanı Wilders, rakibi Mark Rutte ile karşı karşıya geldi! Üzerindeki çelik yelek ise sözde Özgürlük Partisi’nin ırkçı liderinin korkusunu gözler önüne serdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2017 Güncelleme 15 Mart 2017, 01:56
Geert korkusu

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın terör üstlerinden olan Hollanda bugün sandığa gidecek. Seçimlerden önce ise Liberal Sağ Parti (VVD) lideri ve Başbakan Mark Rutte ile aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, TV'deki televizyon programında karşı karşıya geldi. Türk düşmanı olan ikili, Türkiye üzerinden seçim kampanyası yürüttü. Gözler ise Wilders'in yeleğine kilitlendi. Çünkü Wilders'in lacivert ceketinin içinde siyah bir çelik yelek vardı. Bu durum sosyal medyada yoğun bir tartışmaya yol açtı. Kimileri güvenlik için bunun gerekli olduğunu savunurken, bir başka kesim de Nazi zihniyetini hortlatan faşist lider Wilders'i "korkuları istismar etmekle" suçladı. Tartışmayı izleyen topluluğun alkışlarla verdiği tepkiler, Rutte'yi bir adım öne taşıdı.

Canlı yayın atışmasında daha çok alkışı, Liberal Sol Parti lideri olmasına rağmen faşist kararlara imza atan Rutte aldı. Irkçı lider Geert Wilders'in saçlarını boyatması ve annesinin Endonezyalı olması, onu destekleyenleri düşündürüyor. Seçimlere iki gün kala gerçekleşen düelloda Geert Wilders'in canlı yayındaki rahat tavırları dikkat çekti.