Efsane Caş’ı kaybettik

Kafkaslı, Baba Mevlüt ve Uçanbey gibi şampiyon atların babası Caş hayatını kaybetti... Tayları yurt dışına da ihraç edilen efsane Caş, 24 yaşındaydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2017 Güncelleme 14 Mart 2017, 00:00
Efsane Caş’ı kaybettik

İÇİNDEKİLER

Türk Arap yarışçılığının bir dönemine damga vuran şampiyon safkan Caş, yaşlılığa bağlı bazı komplikasyonlar sebebiyle, 11 Mart Cumartesi günü 24 yaşında hayatını kaybetti. 1996-2000 yılları arasında, Gülerce Ekürisi forması altında birbirinden başarılı yarışlara imza atan Caş, 39 startında 16 birincilik elde etmiştir. Cumhuriyet Koşusu (G1), Haralar Koşusu (G1), Çanakkale Zaferi Koşusu (G1), 2 kez Niğbolu Koşusu (G1), Uls. Malazgirt Koşusu (G1) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu (G1) başta olmak üzere, birçok sınıf koşu galibiyeti bulunan başarılı safkan, yarış yaşamı sonrası hara yaşantısında da verdiği üst düzey temsilciler ile dikkat çekti. Caş, 12 yıl devlete büyük para kazandırdı. Devlet, Caş'ın 150 tayını ortalama 100 bin liradan satarak 15 milyon lira gelir elde etti. Ayrıca Caş'ın taylarının elde ettiği 25 milyon liralık yarış ikramiyesinin 4'te 1'i olan 6 milyon lira da devlete yetiştiricilik primi gelir olarak aktarıldı. Bugüne kadar Caş, hazineye 20 milyon lirayı aşan para kazandırdı. Son olarak Caş'ın spermaları Fas'a 80 bin dolara ihraç edildi.

EN İYİSİ KAFKASLI'YDI
Caş'ın, başta Kafkaslı olmak üzere, Baba Mevlüt, Uçanbey, Almaata, Uçan, Bozyiğit, Hasanşah, Zigana, Siyahbulut, Halisbey, Fermande, Çalışkan ve Magma isimli başarılı temsilcileri bulunmaktaydı. Caş'ın en başarılı temsilcisi "KAFKASLI"ydı.... Karacabey İşletmesi'nde bulunan aygırlar içinde 'Caş' isimli yarış atının yeri başkaydı. 1993 doğumlu olan Caş'ı görmek için Türkiye'nin birçok ilinden ziyaretçiler geliyordu.