Swiss’tılar

FETÖ’nün yurt dışındaki ayağını panik sardı! Haklarında soruşturma açılan diplomatlar sığınmak için ülke aramaya başladı! Bern Büyükelçiliği eski vekili Volkan Karagöz ile bazı diplomatların da İsviçre’den iltica talebinde bulundukları açıklandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2017 Güncelleme 10 Mart 2017, 02:15
Swiss’tılar

İÇİNDEKİLER

Teröristbaşı Gülen ve çetesi yıllarca devletin içine sızdı! Askeriyeden emniyete, eğitimden sağlığa, yargıdan diplomasiye kadar tüm noktalara adamlarını sakladı. 15 Temmuz gecesi yaşanan büyük ihanet ise FETÖ'nün tüm ayaklarını tek tek ortaya çıkardı. Onlar arasında diplomatlar da vardı. Çok sayıda diplomat hakkında FETÖ soruşturması başlatıldı. Bu isimler açığa alındı. Ancak bazıları Türkiye'ye dönmek yerine kaçmaya başladı. Onlardan birinin de İsviçre'nin başkenti Bern'de görevli olan Volkan Karagöz olduğu açıklandı. Haberi İsviçre'nin en önemli gazetelerinden Tages Anzeiger yazdı. Manşetten verilen haberde eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz'ün hem kendisi, hem de ailesi için İsviçre'den iltica talebinde bulunduğu açıklandı.

FAZLA DETAY VEREMEZLERMİŞ
Habere göre Karagöz'ün yanında bazı diplomatlar da vardı. Federal Hükümet de (Bundesrat) geçtiğimiz Pazartesi günü bazı diplomatik Pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İsviçre'de iltica talebinde bulunduğunu doğrularken, daha fazla detay veremeyeceğini açıkladı. Federal Hükümet başvurular için "Birkaç münferit başvurudan ibarettir" yorumunu yaptı. Tages Anzeiger gazetesi isim vermeden bazı İsviçreli siyasilerin de bu duruma tepki gösterdiğini yazdı. Söz konusu siyasiler, Volkan Karagöz'e iltica verilmesinin, İsviçre ile Türkiye arasında hem siyasi hem ekonomik krize yol açabileceği kaygısını anlattı. Ayrıca bazı İsviçreli siyasiler firari FETÖ'cülerin de aynı yolu kullanabileceğini vurguladı.


* Eski Bern Büyükelçiliği Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ mensubu olduğu gerekçesi ile görevden alınmış ve Ankara'ya çağrılmıştı. Ancak Volkan Karagöz, Ankara'ya dönmeyip İsviçre'de ailecek iltica talebinde bulundu.