Cenaze hatırası!

CHP’li Hüseyin Öztürk için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. O sırada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirenlerin gülüşmeleri, tepkilere neden oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2017 Güncelleme 01 Şubat 2017, 01:55
Cenaze hatırası!

İÇİNDEKİLER

1968-1970 yılları arasında Cumhuriyet Senatosu üyeliği yapan Hüseyin Öztürk hayatını kaybetti. Öztürk için TBMM'de tören düzenlendi. Ardından Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine geçildi. Törene, Öztürk'ün ailesinin ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Erbay Kücet, bazı eski milletvekilleri ve TBMM çalışanları katıldı. Ancak törene damgasını vuran olay, cenazedeki "hatıra fotoğrafı" oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze namazından önce yanına gelenlerle fotoğraf çektirdi. Cenaze törenindeki fotoğraf çekimindeki gülüşmeler sosyal medyada tepkilere neden oldu. Cenaze töreninde herkesin saygılı olması gerektiğini belirten binlerce kişi, Kemal Kılıçdaroğlu'na ve fotoğraf çektirenlere tepki gösterdi:
Kemal Bey, cenaze töreninde bile size operasyon yapılıyor görmüyorsunuz. Artık yeter.
Cenaze töreninde gülerek fotoğraf çektirmek ne demek yahu?
Artık CHP'nin yaptığı hiçbir şeye şaşırmıyorum. Şehit cenazesine göbek atarak gidenler, cenaze töreninde kahkaha atanlar. Yazıklar olsun.
Bir CHP'li olarak gördüğüm fotoğraf beni rahatsız etti. Kemal beyin bir an dalgınlığı olsa gerek.
Cenazeye saygı da kalmamış anlaşılan.
Fotoğrafta gülenlere yazıklar olsun. Cenaze için oradasınız beyler bayanlar...

OKUMUŞLAR MECLİSİ VARDI
Cumhuriyet Senatosu ya da eskiden yaygın bir şekilde kullanılan adıyla Okumuşlar Meclisi, Türkiye'de 1961-1980 yılları arasında çift meclisli sistem yürürlükteyken TBMM'nin üst meclisini oluşturan yasama organıydı. Hüseyin Öztürk de, o dönemde görev yapmıştı.