Batı çıldırıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türk düşmanlığı yapan Batı’ya seslendi: İşte çıldırıyor batı. Niye? Türkiye niçin böyle güçleniyor? Türkiye’nin büyümesini engellemek için silah dahil her şeye başvuruyorlar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2016 Güncelleme 11 Aralık 2016, 01:01
Batı çıldırıyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esenyurt Belediyesi'nin yaptığı 111 projenin toplu açılış törenine katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu:

Birçok kişinin 15 Temmuz'u tarihin akışı içinde hak ettiği konuma hal tam oturtamadığını düşünüyorum. Gerçekten de bazı hadiselerin önemi zamanla ortaya çıkar.

Aynı şekilde cumhuriyet döneminde verilen mücadelelere baktığımızda bu hadiselerin her birinin milletimizin tarihinde çok önemli kırılma noktaları olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz'da ülkemizin ve milletimizin tarihinde işte böyle bir dönümü noktası, böyle bir yol ayrımıdır.

Türkiye'nin 14 yılda yaşadığı büyük dönüşüm, 15 Temmuz'da hem gerçek yerine oturmuş, hem de yeni istikamet kazanmıştır.

İşte çıldırıyor batı. Niye? Türkiye niçin böyle güçleniyor? Elhamdülillah, şu anda milli geliri itibariyle Türkiye bu yarışın içerisinde ben varım diyor. Kişi başına milli geliriyle ben varım diyor.

Bunun için çılgına dönüyorlar. Türkiye'nin büyümesini engellemek için silah dahil her türlü yola başvurulabileceğini 15 Temmuz'da yaşayarak gördük. Milletin idam talebine, parlamento kararını verir. Bende onaylarım dedim.

Batı şöyle diyor, böyle diyor beni enterese etmez. Ben burada milletime bakarım, hakka bakarım. Bizi yıkmak için vurulan darbeler birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından engellendi. Bekledikleri desteği elde edemedi. Pensilvanyalı buraya ulaşmadı. Geceleri ettikleri beddualar tutmadı, tam aksine şu topluluğun duaları onları vurdu. Devlete teslim olmak yerine damarlarındaki kana dahi karışmış ihanet virüsüne teslim olup milletin kanını döktüler. Fakat ben milletimle iftihar etmeyeyim de kiminle iftihar edeyim. Milletim İstiklal Marşını o kadar iyi hazzetmiş ki...

Biliyorsunuz yeni anayasanın çalışmaları var. Hükümet yeni anayasayla ilgili hazırlıkları parlamentoya sunacak. Temennim odur ki parlamentodan bu şöyle başarılı bir referandum oylamasıyla şöyle 330'u aşacak şekilde geçer ve milletimize gelir. Bütün bunlara hazır mısınız? İnşallah parlamentomuzda buna hazır olduğumuzu sizlere getirmek suretiyle ortaya koyar. Milletimiz için hayrolsun, ülkemiz için hayrolsun. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun.

Önümüzdeki dönemde, İnşaallah, ana sınıfından başlayarak tarihimizle, kültürümüzle barışık bir zemine oturtacağız. Çünkü 15 Temmuz ne kadar küllenirse küllensin bu milletin özünde var olan o asil duruşun yaşadığını göstermiştir

Tendürek'te neler oluyor görüyorsunuz. Şehitlerimiz var doğru. Ama bileceğiz ki bu tarla değil, vatan. Tarlanın vatan olması uğruna şehitler olması ile bakidir.

EL BAB'A GİRDİK DURMAK YOK
Erdoğan, "El Bab'a girdiler. Özgür Suriye Ordusu arkasında komandolarımız. Evelallah durmak yok yola devam. İşgalci değiliz ama işgalcilerin karşısındayız. 3-4 yıldır öyle olaylar yaşıyoruz ki diğer ülkeler bize hem büyük bir gıpta ile izliyor. Evelallah yarım asrını bizzat yaşamış, tarihini de gayet yakından bilen bizler için karşımızdaki fotoğraf çok açık. Ne zaman kendimizi toparlamaya kalkışsak aynı şey oluyor. Dışarıdan, içeriden saldırlar imkanlarımızı süreli savunmaya yönlendirmek zorunda kaldı" dedi.

KANAL İSTANBUL İHALEYE ÇIKIYOR
♦ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Etkinliği'ne katılım sağladı. 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelinin atılacağını ifade eden Erdoğan, 2017'de de Kanal İstanbul'un ihaleye çıkarılacağını söyledi. Erdoğan, "Bütün engellemeleri yaptılar Yavuz Sultan Selim'i açtık. Şimdi 20 Aralık'ta Marmaray'dan sonra Avrasya Tüneli'ni açıyoruz. Marmaray raylı sistem. Yolcu sayısı 2 milyona ulaştı. Şimdi Avrasya Tüneli çift katlı, oradan da otomobillerimizle karşıdan karşıya geçeceğiz. 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü temelini atıyoruz. 2017'de Kanal İstanbul'un ihalesini yapacağız" dedi.