Ordu'da 2. dalga temizlik

Bin 684 FETÖ militanının TSK’dan ihracından sonra beklenen ikinci dalga temizlik de yapıldı. Buna göre aralarında MİT TIR’larını durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Erdoğan’ın başyaveri Ali Yazıcı ile, Akar’ın emir subayı Levent Türkkan’ın bulunduğu bin 389 subay ve astsubay daha ihraç edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2016 Güncelleme 01 Ağustos 2016, 00:48
Ordu’da 2. dalga temizlik

İÇİNDEKİLER

Bin 684 FETÖ militanının TSK'dan ihracından sonra beklenen ikinci dalga temizlik de yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte ordu içindeki FETÖ mensubu bin 389 subay ve astsubay daha ihraç edildi. İhraç edilenlerden 9'u ise general... İhraç edilenler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri Ali Yazıcı da yer aldı. Ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan, Başdanışmanı Albay Orhan Yıkılkan, eski Özel Kalem Müdürü Albay Ramazan Gözel ile Özel Kalem Müdürü Yarbay Hüseyin Hakan Öcal da yer aldı. Darbe sonrası ifade veren Orgeneral Akar, kendisini derdest edenler arasında Albay Fırat Alakuş'un da olduğunu söylemiş ve yüz ifadesi için "korkutucu" demişti. Dün yapılan son temizlikte Albay Alakuş da FETÖ darbesine karıştığı için TSK'dan atıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın firar eden Özel Kalem Müdürü Albay Tevfik Gök ile eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Erkan Öktem de ihraç edildi.

100'DEN FAZLA BORDO BERELİ
Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda da 100'ün üzerinde subay ve astsubay ihraç edildi. Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki bin 119 personelin görevine son verilen ihraçlarda 9 general de yer aldı. İhraç edilen en üst rütbeli kişi Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya oldu. Listede dikkat çeken en önemli isim ise eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu oldu. Adana'daki MİT TIR'larının durdurulmasından sorumlu tutulan ve FETÖ militanı olduğu ortaya çıkan Celepoğlu, MİT TIR'ları soruşturmasında da tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İkinci temizlik sonrası TSK'nın general sayısı 256'ya indi. Bu arada Astana, Lizbon, Santiago, Gambiya, Cezayir, Taşkent ve Abuja askeri ateşeliklerinden de 8 isim ihraç edildi.

Darbe girişimi sonrası yapılan ikinci dalga operasyonda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaveri Ali Yazıcı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın emir subayı Levent Türkkan da ordudan atıldı.