Yasak AŞKademi

Ayşegül M., 4 yıllık eşi Ryan W’nin öğrencisiyle ilişkisi olduğunu öğrendi. 700 bin liralık boşanma davası açtı. Ryan’ın, ilişkiyi inkar etmesine rağmen delilleri yeterli bulan mahkeme, akademisyenin tazminat ödemesine hükmetti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2016 Güncelleme 12 Temmuz 2016, 00:00
Yasak AŞKademi

İÇİNDEKİLER

Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli Doçent Ayşegül M. İle Bilgi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan ABD'li öğretim üyesi Ryan W., 16 yıl önce tanıştı. 5 yıl sonra evlenen çift mutluluklarını 2 çocukla daha da arttırdı. Büyük bir aşkla başlayan evlilik 4 yıl sonra çıkmaza girdi. Genç kadın eşi Ryan'ın vücut geliştirmeye, dövme yaptırmaya ve cinsellikle ilgili konulara aşırı ilgi göstermeye başlamasından şüphelendi. İddiaya göre eşinin Amerika'ya konferansa gitmesini fırsat bilen Ryan, bir kız öğrencisinin evinde kaldı. Günler sonra Türkiye'ye dönen Ayşegül M. eşinin cep telefonuna şifre koymasından şüphelenerek telefon konuşma dokümanlarına ulaştı. Dökümlerde eşi Ryan'ın üniversiteden öğrencisi olan S.K ile defalarca görüştüğünü belirledi.

SEVGİLİSİNİN EVİNE YERLEŞTİ
Çiftin arasındaki tartışmaların artması sonucunda Amerikalı öğretim görevlisi sevgilisi S.K'nın evine yerleşti. Durumu kabullenemeyen Ayşegül M. boşanmak için dava açtı. Sadakatsizlikle suçladığı eşinden toplam 700 bin lira tazminat istedi. Karısının gerçek dışı iddialarla kendisini karaladığını belirten Ryan W. ise, mahkemeye sunduğu dilekçede, öğrencisi S.K. ile birçok projede görevlendirildiğini, arkadaşlıklarının çok normal olduğunu söyledi. Evliliğinde uyumsuzluk yaşadığını söyleyen Ryan, sosyalleşme ihtiyacını karşıladığını belirterek davanın reddini istedi. Mahkeme, çiftin boşanmasına karar verdi. Ayrıca Ryan W kusurlu bulunarak eşine toplam 100 bin TL tazminat ödemesine hükmedildi. Çiftin 10 ve 3 yaşlarındaki iki çocuğunun velayeti de anneye verildi.
Ümit UZUN