Hain cezasını buldu

Suriye’deki muhalif gruplardan Tel Hamis Tugayları, PKK elebaşlarından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’i öldürdüklerini açıkladı. PKK, PYD, YPG ve HPG ise hep bir ağızdan “Komutanımız görevde” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2016 Güncelleme 10 Temmuz 2016, 08:10
Hain cezasını buldu

İÇİNDEKİLER

Suriye'deki muhalif gruplardan Tel Hamis Tugayları, PKK elebaşlarından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'i öldürdüklerini açıkladı. PKK'nın Murat Karayılan'dan sonra gelen en önemli ismi Fehman Hüseyin, Kandil'den memleketi Suriye'ye gidince adım adım takip edildi. Hainin aracının geçeceği noktalar belirlendi. Ve operasyon için harekete geçildi. Dağlıca ve Aktütün karakolları baskınlarının da aralarında olduğu birçok saldırının emrini verdiği bilinen terörist ve beraberindeki 8 kişi, önceki akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya geçerken menzile girdi. Bölgede konuşlanan Tel Hamis Tugayları'nın ölüm timi, operasyonu gerçekleştirdi. Araçtaki teröristlerin hepsini öldürdü. Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, bu operasyonu Suriye ve Türkiye halkına "müjde" olarak bildirdi. Hasekavi, PKK'nın Suriye'de işgalci olduğunu bildirerek, "Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu, Suriye şehitlerine, gazilerine armağan ediyoruz" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI DOĞRULADI
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, hainin öldürüldüğü haberini aldıklarını belirtti: "PKK'nın en önemli aktörlerinden biri olan 'Bahoz Erdal' lakaplı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Bir yandan terör ile mücadele ederken, bir yandan da ülkemizin huzurunu, refahını düşünüyoruz" dedi. Terörle mücadele güvenlik güçlerinin kahramanca mücadele ettiğini kaydetti.

BAŞINA 4 MİLYON DOLAR ÖDÜL VARDI
Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, son dönemde Türkiye'de gerçekleşen ve PKK'nın kolu TAK tarafından üstlenilen saldırıların emrini de vermişti.